Dolar 32,6744
%-0.24
Euro 35,1749
%0.26
Altın 2.445,240
%-0.21
Bist-100 10.378,00
%-2.54

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'İzmir'in kızları' tartışmasında CHP'lilerden ortak tepki

'İzmir'in kızları' tartışmasında CHP'lilerden ortak tepki

AK Parti İl Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu’nun olay yaratan açıklamasına bir tepki de Büyükşehir Belediyesi'nin kadın meclis üyelerinden geldi. CHP'li Hatice Tatlı "AK Parti'li kadın arkadaşlar yöneticilerinin bu sözleri karşısında neden sessiz kalıyor'" diye sordu. 'İzmir'in kızları' tartışmasında CHP'li meclis üyelerinden ortak tepki

  • Ege Postası
  • 17.11.2016 - 08:58

ERMAN ŞENTÜRK / HABER SERVİSİ- AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nda Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Tozlu’nun açıklamaları sonrasında kentte başlayan tartışma giderek artıyor. Tozlu katıldığı bir televizyon programında CHP’li yerel yönetimlere eleştirilerde bulunmak amacıyla, “Ya bu şehrin eskiden kızları bile güzeldi.  Artık kızları bile kalmadı. İzmir’in bütün her şeyini götürdük. Bu emin olun yerel yönetimlerin başarısızlığıdır” şeklinde konuşmuş, ardından birçok CHP'li isim bu sözlere tepki göstermişti.

Son olarak dün gerçekleşen belediye meclis toplantısından önce bir araya gelen CHP'li kadın meclis üyeleri Tozlu'nun bu sözlerini kınadı. Ortak bir mesaj veren kadın meclis üyeleri, Tozlu'nun sözlerine tepki gösterdi ve "Bizler demokrasi, eşitlik ve özgürlüklerden yana olan, çağdaş ve Atatürkçü cumhuriyet kadınları olarak bu çirkin ithamlarını kabul etmiyoruz" dedi.

Grup adına ortak açıklama yapan CHP Meclis Üyesi Hatice Tatlı, "AKP'li yöneticinin bu sözleri çok çirkin ve cinsiyetçi bir söylemdir. Keşke bizim gösterdiğimiz aynı tepkiyi AK Parti'li kadınlardan da görebilseydik. Böyle çirkin sözler karşısında neden sessiz kalıyorla? Demek ki onlar için bir sorun yok" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.