Dolar 34,1939
%-0.04
Euro 37,8936
%0.32
Altın 2.917,760
%-0.4
Bist-100 9.351,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Karşılıklı ateş kaygı veriyor'

'Karşılıklı ateş kaygı veriyor'

ABD Savunma Bakanı, Suriye ile Türkiye arasındaki gerginlik hakkında açıklama yaptı.

  • Ege Postası
  • 07.10.2012 - 12:57
NEW YORK(ANKA) - ABD Savunma Bakanı Leon Panetta, Suriye ile Türkiye arasında karşılıklı ateşin devam etmesinin, Suriye ihtilafının tırmanarak komşu ülkelere yayılması kaygısı yarattığını söyledi. 

Leon Panetta, Peru’ya yaptığı ziyaret sırasında Türkiye ile Suriye gerginliğine değinerek iki ülke arasında karşılıklı ateşin devam etmesinin Suriye ihtilafının tırmanarak komşu ülkelere yayılmasından duyulan kaygıyı dile getirdi.
Panetta, ABD’nin, karşılıklı ateşin devam etmesine ilişkin kaygılarını iletmek üzere diplomatik kanallarını kullandığını da kaydetti.

New York Times gazetesi, Panetta’nın açıklamalarına dikkat çektiği haberinde Türkiye’nin Suriye’den top mermisinin Türk tarafına düşmesi üzerine dördüncü gün ardı ardına Suriye’nin içine ateş ettiğine dikkat çekti.

“Karşılıklı ateş ve Türkiye’nin son günlerde Suriye’ye yaptığı, kendini savunacağı uyarıları, bölgesel ihtilaf korkularını yarattı” diyen gazete, haberinde her iki ülkenin Cumartesi günü, Suriye’nin Türkiye'yi provoke etmemek için kuvvetlerini sınırdan 6 mil çektiği yönündeki haberleri yalanladıklarını da belirtti.
ABD’li gazete, Suriye krizindeki potansiyel sıçramanın sadece Türkiye’de değil, tüm Suriye’nin sınırlarında bir kaygı oluşturduğunu da yazdı
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.