Dolar 34,2599
%0.06
Euro 37,6306
%0
Altın 2.921,040
%-0.02
Bist-100 9.120,00
%0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Kazandığım bölüme yerleşemedim'

"Kazandığım bölüme yerleşemedim"

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM), üniversitelere öğrenci yerleştirmede hata yaptığı ileri sürüldü. Denizli’de yaşayan Furkan Gazi isimli öğrenci, MF4 puan türünden 366.9 puan aldığını, 1. tercihine İstanbul Teknik...

  • Ege Postası
  • 28.07.2013 - 14:23
Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM), üniversitelere öğrenci yerleştirmede hata yaptığı ileri sürüldü. Denizli’de yaşayan Furkan Gazi isimli öğrenci, MF4 puan türünden 366.9 puan aldığını, 1. tercihine İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği’ni yazdığını, taban puanı MF4 336 olduğu halde bu bölüme yerleştirilmediğini ileri sürdü.

Furkan Gazi, “2. tercihimde Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği'ni (İngilizce) yazdım. Bu yıl onun taban puanı MF4 305. 3. tercihim ise İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği oldu. Bunun taban puanı MF4 -334. 1. ve 2. tercihime puanım yettiği halde 3. tercihime yerleştirildim. Özel koşulları incelediğimde de engel bir durum yok. Buna rağmen neden 1. tercihime yerleştirilmediğimi bir türlü anlayamadım. Sonuca itiraz ettim. ÖSYM’den hakkımın iadesini bekliyorum. Gerekirse konuyu yargıya taşıyacağım.” dedi.

Psikolojik danışma ve rehberlik uzmanı Dr. Erkan Kavas da bir çok öğrenciden kazandığı bölüme yerleşememesiyle ilgili şikayetler geldiğini belirtti. Kavas, ÖSYM’nin bu durumdaki öğrenciler için 'özel koşullara baksınlar' türü tweet yerine daha doyurucu ve açıklayıcı yaklaşımlarda bulunması gerektiğini söyledi. Kavas, “ÖSYM, özel koşulları uymayan öğrencilerin tercihlerini en başından tercihler girilirken kabul etmemesi gerekir. Sistem bu şekilde programlanabilir. Eğer kayıtta istenen özel koşullardan bahsediyorsak zaten bu durum şimdi açıklanan yerleştirmelere etki edemez. Yani ÖSYM bu tür yanlışlıkları alacağı basit önlemlerle engelleyebilir ve saygınlığını zedelememiş olur.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.