Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
''Komisyon raporunda yıkılacağını söylemiştik''

''Komisyon raporunda yıkılacağını söylemiştik''

Konak ilçesinde, eski Sümerbank arazisindeki metruk durumdaki 3 katlı buhar santral binası, henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü.

  • Ege Postası
  • 11.10.2013 - 13:20
İZMİR - Olay yerinde incelemelerde bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Serdar Değirmenci, yaklaşık 2 hafta önce İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte Sümerbank Arazisinde incelemelerde bulunduklarını hatırlatarak, “Komisyonlarımızın hazırladıkları raporlarda bu binaların metruk durumda olduklarını ve her an yıkılabileceklerini belirtmiştik” dedi.
Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, göreve geldikleri günden bu yana bu atıl durumda olan Sümerbank Arazisinin değerlendirilmesi amacıyla çalıştıklarını belirterek, “Bu arazinin İzmir tarihine, turizmine, Kültürüne kazandırılması için çalıştık ancak gelinen nokta ortada” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesinin arazi hakkındaki talebinin İzmir Valiliğinde iki yıl bekletildiğini söyleyen Başkan Değirmenci, “Daha sonra bu araziye Kültür Bakanlığı da talip oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Bakanlığı ortak çalışmalar yaptılar ancak sonuç alınamadı. Arazinin tamamına hem Büyükşehir, hem Kültür Bakanlığı talip oldu. Meclisimizin de kararı arazinin İzmir Büyükşehir Belediyesine verilmesi yönünde oldu” diye konuştu.
Ekim ayı Meclis toplantılarında İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte araziyi gezdiklerini söyleyen Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, “Bu binanın yıkılabileceğini, metruk halde olduğunu komisyon raporuna da yansıttık. Korktuğumuz başımıza geldi. Buhar Santrali Binası da yıkıldı. Aynı akıbetin diğer binaların da başına gelmesi kaçınılmaz. Bu aşamadan sonra arazi üzerindeki tescillerin kaldırılması için ilgili kurumlara başvuru yapılabilir. Bu arazinin bir an önce İzmir turizmine, kültürüne kazandırılması yönünde mücadelemize devam edeceğiz” dedi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.