Dolar 34,1553
%-0.13
Euro 37,8070
%-0.06
Altın 2.917,980
%-0.19
Bist-100 8.898,00
%-1.27

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Konya'nın ilçelerindeki barış ortamı Türkiye'ye örnek olmalı'

'Konya'nın ilçelerindeki barış ortamı Türkiye'ye örnek olmalı'

İç Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti'nde yeralan psikiyatrist Prof. Dr. Erol Göka, Konya Kulu’da yaptığı konuşmada ‘Konya’nın Kulu, Cihanbeyli, Yunak'ın ilçelerindeki barış ortamının Türkiye'ye örnek teşkil edilebileceğini...

  • Ege Postası
  • 15.04.2013 - 14:09
İç Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti'nde yeralan psikiyatrist Prof. Dr. Erol Göka, Konya Kulu’da yaptığı konuşmada ‘Konya’nın Kulu, Cihanbeyli, Yunak'ın ilçelerindeki barış ortamının Türkiye'ye örnek teşkil edilebileceğini belerterek, "Bu ilçelerimizde tüm etnik kökenden vatandaşlar problemsiz yaşıyorlar’’ şeklinde konuştu.

Erol Göka, heyette yer alma sebebini ‘Böyle bir görev kimin üzerine düşerse koşa koşa gider bizde buraya o şekilde geldik’ sözleriyle ifade etti. Göka, bu heyeti Akil İnsanlar olarak tanımlamayı istemediklerini belirterek kimseden akıllı olmadıklarını ifade etti. Göka konuşmasına şöyle devam etti, ‘’Kimsenin bizden akıl almaya ihtiyacı yok. Fakat şöyle bir durum varki; siyasetin dilini buraya taşıyamayız, daha aklıselim bir şekilde bu toplantıları gerçekleştirmeli halkla buluşurken kutuplaşmaya mahal vermeden sorunların tespitini yapmalıyız. Bu heyete ben ‘Sabır Heyeti’ diyorum ve herkesi sabırlı olmaya davet ediyorum. Biz bu çalışmalara başlarken birçok kimse olumsuz tavır aldı ve kötü sözler sarf etti. Ama sürecin sonunda barış tamamen hakim olacaksa bize sarf edilen kötü sözlere de razıyız’’. Toplumun zaten sabır toplumu olduğuna değinen Erol Göka, ‘’Şimdiye kadar gösterdiği sabırdan dolayı milletimizin alnından öpmek gerek. Başka bir toplumda olsa, karanlık odakların bu kadar kışkırtmasıyla çok büyük kıyımlar yaşanırdı ama tüm çabalara rağmen insanımızı birbirine düşüremediler. Süreç için model olabilecek bir kardeşliği Konya’nın ilçeleri Kulu, Cihanbeyli ve Yunak’ta gördük. İnşallah sürecin sonunda mutlu sona ulaşırız’’ ifadelerini kullandı.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.