Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Milletimiz rıza göstermez'

'Milletimiz rıza göstermez'

Bahçeli'den anayasa ve Başbuğ açıklaması.

  • Ege Postası
  • 10.08.2013 - 00:58
ANKARA (ANKA) – MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni Anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak, “Bizlere karşı herhangi bir dayatma söz konusu olamaz. Milliyetçi Hareket Partisi'nin kırmızı çizgileri çok nettir. Bu çizgilerden taviz vermek de mümkün değil” dedi.
MHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Bahçeli'nin de katılımıyla bayramlaşma töreni düzenlendi. Bahçeli, ramazan öncesi ve süresince İslam coğrafyasında ve Türkiye'de yaşanan siyasi ve sosyal olaylar nedeniyle bayramın buruk bir şekilde geçtiğini ifade etti.
Basından takip ettikleri şekliyle bayramda Türkiye'nin en mutlu kişilerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olduğunu kaydeden Bahçeli, Erdoğan ve Arınç'ın bayramı bir “çocuk sevinci” içerisinde karşıladıklarını aktardı. 
Türkiye’nin hem sosyal, ekonomik ve siyasi gelişmelerden dolayı çok büyük sıkıntılar yaşadığını vurgulayan Bahçeli, bu sıkıntıların aşılması için iktidarın üzerine düşen sorumluluğu, ciddiyetle yerine getirmesi gerekirken her konuyu istismar etiğini savundu.
“Bu millet Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetlerinden kurtulmak istiyor” diyen Bahçeli, bu durumun ortaya koyulması için vatandaşların seçimleri heyecanla beklediğini anlattı.

-“TALİMATA UYGUN BİR BAŞBAKANDIR”-
30 Mart 2014'teki yerel seçimlerin iktidardan kurtulmanın önemli bir işareti olacağını dile getiren Bahçeli, “Yaşanacak siyasi ve demokratik gelişmeler doğrultusunda Allah nasip ederse Recep Tayyip Erdoğan'dan bu ülke kurtulmuş olacak. Onun için Recep Tayyip Erdoğan son kullanma tarihine çok yaklaşmıştır. Çok kısa süre içerisinde de hep beraber göreceğiz" dedi.
Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Bahçeli’ye, Başbakan Erdoğan'ın TBMM'nin erken açılabileceği yönündeki ifadeleri anımsatıldı. 
Bu konu üzerine yorum yapan Bahçeli, "Zannediyorum basından takip ettiğimiz şekliyle, BDP'nin yöneticileri, milletvekilleri ve İmralı canisiyle irtibat kuranlar, her zaman Sayın Başbakanın dikkatini çekmekte ve 'şu tarihe kadar şunları gerçekleştirme' talimatı vermektedir. Dün de böyle bir talimatı Sayın Başbakan almış olacaktır ki Meclis'in 1 Ekim'den önce toplanabileceğini belirtmektedir. Talimata uygun bir başbakandır" açıklamasında bulundu.

-“MİLLETİMİZ DE RIZA GÖSTERMEZ”-
Ergenekon Davasında eski Genelkurmay Başkanlarından İlker Başbuğ'un müebbet hapis cezası almasının ardından, genel af çıkarılacağı ve PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın da bu yolla serbest bırakılacağı yönündeki iddiaların sorulması üzerine Bahçeli, bu düşünceni PKK'nın görüşü olduğunu belirtti. 
Öcalan’ı “kurtarmak” için genel affın her zaman dillendirildiğine dikkati çeken Bahçeli, “PKK yandaşı zavallılar, acaba bu PKK çözüm süresinde bir genel afla Abdullah Öcalan denen haini çıkarırken, 'ne olacak canım silahlı kuvvetler komutanları da çıksınlar' mantığıyla hareket ediliyorsa bu, milletimizin kabul edemeyeceği bir durumdur. Buna cezaevinde bulunan değerli komutanlar rıza göstermez, milletimiz de rıza göstermez" şeklinde konuştu.

-“BİZLERE KARŞI HERHANGİ BİR DAYATMA SÖZ KONUSU OLAMAZ”-
Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmaları ile ilgili bir soruya ise Bahçeli, MHP’nin anayasa hazırlık ve uzlaşma komisyonunun kurulmasını öneren bir parti olduğunu söyledi. Görevlendirilen milletvekillerinin, partilerinin ilkeleri doğrultusunda anayasa değişikliğiyle ilgili görüşlerini Komisyonda diğer parti yöneticilerine aktardığını kaydeden Bahçeli, “Uzlaşılmış olan paketler bir demokratik paket içerisine alınmakta ve çalışmalar devam etmekte. Bizlere karşı herhangi bir dayatma söz konusu olamaz. MHP'nin kırmızı çizgileri çok nettir. Bu çizgilerden taviz vermek de mümkün değil” açıklamalarında bulundu.
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in Başbakan Erdoğan’ın Bahçeli’den tazminat kazandığına yönelik açıklamalarının sorulması üzerine Bahçeli, "Mehmet Ali Şahin'in oğlu avukat. Her konuşmamızın arkasından, bize dava açıyorlar. Bazen kazanıyorlar, bazen mahkeme reddediyor. Maaşımız Meclis'te. Maaşımızın alınma yönetimini hükümet yapmakta. İstendiği zaman, istediği şekilde el koyabilirler" cevabını verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.