Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'O limana ilk gemi 2013'te yanaşacak'

'O limana ilk gemi 2013'te yanaşacak'

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’i deniz ticaretinin merkezi yapacak Kuzey Ege Çandarlı Limanı’nda fiziki gerçekleşmenin yüzde 60’a yaklaştığını söyledi. Geçtiğimiz yıl temeli atılan limanın sadece Çandarlı ve İzmir’in değil tüm Ege’nin ana ihracat merkezi haline geleceğine dikkat çeken Bakan Yıldırım, “Çandarlı Limanı, İzmir’e yılda 700 milyon TL gelir getirecek. Çalışmalar, şu an itibariyle programın da önünde gidiyor. Amacımız gelecek yıl limanın ilk etabını açmak” dedi.

  • Ege Postası
  • 11.11.2012 - 12:54
İZMİR - Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İzmir’in, Türkiye ekonomisine önemli girdi sağlayan şehirlerden biri olduğunu belirterek, bu kapsamda İzmir’in her türlü altyapı sorununun giderilmesi gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda İzmir’e gerek deniz, gerek demiryolu, gerekse karayolu ulaşımında her türlü önceliği verdiklerinin altını çizen Yıldırım, “Geçen yıl Mayıs ayında Çandarlı’da temelini attığımız Kuzey Ege Limanı, İzmir’imize olduğu kadar ülkemize son 10 yılda yapılan ulaştırma yatırımlarının devamı niteliğinde bir proje. Bu liman, hem İzmir’in hem de Türkiye’nin kazanmasını sağlayacak büyük bir yatırım” diye konuştu.

“15 BİN İZMİRLİYE İSTİHDAM SAĞLAYACAK”
Bakan Yıldırım, Kuzey Ege Limanı’nın toplamda 15 bin İzmirliye istihdam sağlayacak derecede büyük bir yatırım olduğunu vurgulayarak, limanın tamamlanması ile İzmir’in ekonomiye katkısının da artacağını bildirdi. Bakan Yıldırım şöyle devam etti: “Bu liman İzmir’i ticaret merkezi yapacak bir yatırım. Bu liman sadece Çandarlı'nın, İzmir'in değil, tüm Ege'nin ana ihracat merkezi haline gelecek. Bu liman ile İzmir, Avrupa –Asya ticaretinin merkezi haline gelecek. Dünyanın yeni deniz İpek Yolu, tek başına İzmir olacak”.

İLK GEMİ 2013’DE
Dünyanın 10 büyük limanı arasında yer alacak Kuzey Ege Limanı için yaklaşık bin 700 metre boyunda dalgakıran yapıldığını sözlerine ekleyen Bakan Yıldırım, bu kapsamda 3 milyon 700 bin ton taş döktüklerini söyledi. Limanda fiziki gerçekleşmenin yüzde 60’a yaklaştığını açıklayan Yıldırım, şimdiden işin yarısının tamamlandığını, çalışmaların şu an itibariyle beklenen programın önünde ilerlediğini dile getirdi. Gelecek yıl limanın ilk etabının açılmasını amaçladıklarını anlatan Yıldırım, bu hızda ilerleyerek 2013 yılında da limana ilk geminin yanaşacağını söyledi.

700 MİLYON TL GELİR

Bakan Yıldırım, Kuzey Ege Limanı’nın hem demiryolları hem de karayolları ile lojistik merkezlere bağlanacağını da açıklayarak şöyle konuştu; “Kuzey Otoyolu’nun yanı sıra Kemalpaşa-Turgutlu Demiryolu da Çandarlı Limanı’na bağlanacak. Kuzey Ege Limanı tüm altyapısıyla tam bir merkez olacak. İzmir’e yıllık 700 milyon TL hasılat getirecek, gelir getirecek. Türkiye’nin var olan konteynır elleçleme kapasitesini de yüzde 70 artıracak. Bu liman ile Türkiye’de elleçlenen konteynırın yüzde 50’sini İzmir elleçleyecek”.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.