Dolar 34,1752
%0.04
Euro 38,2861
%0.32
Altın 2.914,640
%-0.19
Bist-100 9.686,00
%-0.94

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Özal'ın ölümüyle ilgili meclis araştırma komisyonu kurulmalı'

"Özal'ın ölümüyle ilgili meclis araştırma komisyonu kurulmalı"

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. Özal döneminin Sağlık Bakanı Halil Şıvgın,...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 12:35
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında hazırlanan iddianameyi kabul etti. Özal döneminin Sağlık Bakanı Halil Şıvgın, "Özal kalp krizinden öldü; şöyle öldü, böyle öldü" diyenlere olayın böyle olmadığı; bir bakıma Özal'a kurulan komplonun aydınlığa çıkması bakımından çok olumlu karşıladığını söyledi. İddianamenin kabülünün ardından Özal'ın ölümüyle ilgili meclis araştırma komisyonunun kurulmasının şart olduğunu vurguladı.

Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) konuşan Şıvgın, Özal'ın ölümünün aydınlatılması noktasında yoğun bir gayret ve hareketlilik olduğunu belirtti. Bu sürecin sonunda Özal'ın ölümünün aydınlatılması açısından bu gayrette bulunanlara, katkısı olan herkese teşekkür eden Şıvgın, hukuki bir süreç olduğunu ve bu sürecin tamamlanması gerektiğini kaydetti.

İddianamenin kabülünü "Özal, kalp krizinden öldü; şöyle öldü, böyle öldü" diyenlere olayın böyle olmadığı; bir bakıma Özal'a kurulan komplonun aydınlığa çıkması bakımından çok olumlu karşıladığını ifade eden Şıvgın, şöyle devam etti: "Ama olayın daha başka tarafları olduğunu düşünüyorum. Umarım o taraflara da giderler. Suikast girişiminin aydınlatılması, uçağın havada infilak edecek noktada olmasının aydınlatılması gerekiyor. Bir teşebbüs değil birden fazla teşebbüs var. Bu teşebbüslerin tek tek aydınlatılması gerekiyor. Yeni alınmış bir uçak, havada çalışmadı, durdu. Havaalanından kalktıktan kısa bir süre sonra arızalar hissediyorlar. Uçak geri dönüyor. Eğer geri dönmemiş olsa havada infilak etmesi söz konusuymuş. Verilen raporlar öyle. Özal'ın ölümünü ilk şüpheli bulan kişi benim. Ölümünün aydınlatılması sürecinde önemli bir adım olarak görüyorum. Yeterli görmüyorum. Ama sonuçlanacak birşey değil. Daha geniş araştırmalar yapılmalı."

İddianamenin sadece emekli Tuğgeneral Levent Ersöz hakkında hazırlanmasıyla ilgili ise savcının takdiri olduğunu dile getiren Şıvgın, savcının diğer boyutları da araştıracağını düşündüğünü söyledi. Özal'ın ölümüyle ilgili meclis araştırma komisyonu kurulması gerektiğini anlatan Şıvgın, iddianamenin kabülünden sonra bunun şart olduğunu vurguladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.