'Şair Ceketli Çocuk' anıldı
Karadeniz’in asi sesi Kazım Koyuncu ölümün 12. yılında Konak Belediyesi ile İzmir Artvinliler Derneği’nin işbirliğinde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde düzenlediği ‘Şair Ceketli Çocuk’ konseriyle anıldı.
- Ege Postası
- 22.06.2017 - 12:23
İzmir Müzisyenler Derneği bünyesindeki müzisyenlerin Koyuncu anısına şarkılar seslendirdiği etkinlikte, İzmirliler söylenen şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti. Ellerinde Kazım Koyuncu posterleri ile caddeyi dolduran kalabalık, Koyuncu’yu müzikle andı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılmak üzere şehir dışında olması nedeniyle katılamadığı etkinliğin açılış konuşmasını İzmir Artvin Kültür ve Yardımlaşma Derneği adına Orhan Aksakal yaptı. Kazım Koyuncu’ya ‘Şair ceketli çocuk’ denildiğini hatırlatan Aksakal “Duyuyor musun biz? Zeytinlerimizi kesiyorlar Ege’de… Cerattepe’de bir kültürü, direnişin kentini yok etmeye çalışıyorlar. Parlamentomuzu tutukluyorlar, adaleti katlediyorlar Hopalı eşkıyam… Senden sonra adaleti de arar olduk Kazım…” dedi.
YAŞASAYDI ADALET YÜRÜYÜŞÜNE KATILIRDI
Kazım Koyuncu’nun yaşasaydı, O’nun da ‘adalet’ için Ankara’dan İstanbul’a yürüyeceğini ifade eden Aksakal , “Nerede mi Kazı? Kim bilir belki Hopa iskelesinde oturup, Karadeniz’in hırçın dalgalarının tınısını ezgiye dönüştürüyordur… Belki Fırtına Vadisi’ndedir, derelerin kardeşliğini örgütlüyordur. Belki yeni Çernobiller kurmak isteyenlere sövüyordur. Belki Gezi Parkı’nda bir ağacın altında Berkin’le türküler söylüyordur. Cerattepe’de ateş başında gitar çalıyordur, belki Ankara’dan İstanbul’a adalet için yürüyordur. Savaşlara karşı duruyordur. Darbelere, OHAL’lere, Kanun Hükmünde Kararnamelere… Adalet için yürüyenlere ve aç kalanlara omuz veriyordur” diye konuştu.
İNSAN SEVDALISIYDI
Konak Belediyesi adına Kültür Müdürlüğü’nden Abdullah Tunalı da yaptığı konuşmada belediye olarak böyle bir anmanın parçası olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Tunalı, “Karadeniz’in bir yiğit genci geçti bu dünyadan. Bir müzisyendi, ondan sonra biraz Karadenizli ama hepsinden önce devrimciydi. Metin Lokumcu’ların öğrencisiydi. Bu ülkenin taşına, toprağına, suyuna, en çok insanına sevdalıydı. Yaşasaydı, ‘Adalet Yürüyüşü’nün en önünde olurdu. ‘Bir şey demeden, şikayet etmeden, arkamı dönmeden gidiyorum’ dedi ve gitti. Ama yaşamı ile, sözü ile, gitarı ile, tulumu ile çok şeyler söyledi. Mücadelesi ve hayalleri bize yadigar kaldı” dedi. Etkinlik, gençlerin tulum eşliğinde horon tepmesi ile sona erdi.
Yorum Yazın