Dolar 34,2557
%0.05
Euro 37,6515
%0.05
Altın 2.912,740
%-0.3
Bist-100 9.066,00
%-0.48

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Ses kasetim çıkarsa...'

'Ses kasetim çıkarsa...'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , ''Bu başbakanın yatacak yeri yoktur. Bu ülke hırsız bir başbakanı sindiremez. O koltuktan bir an önce ayrılmalıdır'' sözleriyle Başbakan Erdoğan'ı istifaya davet etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Artık Başbakan ile yan yana gelmem, TV programına da çıkmam. AKP seçimde büyük oy kaybedecek. İstanbul’u da alacağız. Ankara’da da çok iyiyiz” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.02.2014 - 10:23
ANKARA - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Tayyip Erdoğan ile artık bir araya gelmesinin zor olduğunu açıkladı. CHP lideri, “Başbakan” ifadesi yerine “Başçalan” ifadesi kullanacağını da belirterek, “Adı hırsızlığa bulaşmış olan bir adamın yanında ben nasıl dururum, artık televizyon programına da çıkmam” dedi. 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının öne çıkan ismi “Reza Zarrab’a devletin sırlarının teslim edilmediğini kim biliyor'” diye soran Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te katıldığı programda özetle şunları kaydetti:

Baykal kasedinin faili...

(Baykal’ın kasedi ile Erdoğan’ın kasedi arasında benzerlik var mı sorusu üzerine) İki olay arasında dağlar kadar fark var. Bir olay tümüyle özel yaşamla ilgili ve onun faili özel yaşamı kontrol eden Erdoğan’dır. Şaibeli bir kişidir. Onun bilgisi dahilinde gerçekleşen bir olaydır. Bu kadar net söylüyorum, çünkü kendisi talimat verdi MİT’e faillerini bulun diye. Bugüne kadar bulunmadı. Özel yaşamın günlük sıcak siyasetin konusu olmaması gerekirdi. İki olay aynı değil. Bu son kasetlerle görüldü ki tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemiştir. Artık benim dilimde başçalandır. “Benim sesim değildir” diyemiyor, inkar edemez zaten nasıl edecek. Bir ülkenin başbakanı böyle bir konuma düşmüşse, çok önemli olaydır.

Doğruyu doğrulatmayız...

(Ses kaydını uluslararası bir kuruluşa gönderecek misiniz) Onlar istedikleri gibi göndersinler. Doğruyu tekrar doğrulutma niyetimiz yok, zaten doğru. Hayatımda bu kadar yalan söyleyen ikinci bir siyasetçiyle karşılaşmadım. 

Cemaat’le kasedim çıkarsa...

(Gülen ile ilgili ses kaydınız çıkar m? sorusu üzerine) Benimle ilgili, öyle bir ses kaydım çıkarsa, ertesi gün CHP genel başkanlığından ayrılırım. Konuşursam ben niye inkar edeyim, konuştum derim. Böyle bir konuşma yok. Bu hayat boyu A kişisiyle, B kişisiyle hiç konuşmayacağım anlamına gelmez, bundan sonra olabilir. Acı kaybı olduğu zaman aramaz mısını? Ameliyat olduğunda gittim başçalana geçmiş olsun dedim. Ayrılması gerekiyor, istifa etmesi gerekiyor. ‘Çekildik izzet-ü ikbal ile bab-ı hükümetten’ diyor şair. Yok efendim montajdı, kasetti, sen bırak onları. Sen sabahın 08.02’sinde telefon ettin mi, ettin. Bunların montaj olduğunu iddia ediyorsan, çok basit. TİB’in kayıtlarını yayınlarsın, biter. Bu hala koltuğumda kalacağım diyor, utan utan, ABD bile rezalet olarak niteledi, bütün dünya konuşuyor.

Cumhurbaşkanı’nın katkısı...

(Cumhurbaşkanı adayınız Gül mü') Hayır, hayır. Cumhurbaşkanı’nın hükümetle veto öncesi pazarlık yapma görevi yoktur. Türkiye kaosa değil bir dikta yönetimine doğru gidiyor. Cumhurbaşkanının da sorumluluğu var, katkısı var. 

Büyük oy kaybedecek:

Bunlar yürütmeyi argodaki yürütme olarak algıladı. Devleti soymak üzere geldiler iktidar oldular. Bu ülkenin namuslu insanlarına sesleniyorum, asla umutsuz olmayın, her zorluğu aşarız, Türkiye’nin kapasitesi, birikimi var. Seçimde AKP büyük oy kaybedecek, biliyorum. Aydın kendisini yolsuzluk yapan iktidara düşüncelerini kiralamışsa, sorumluluğunun altında ezilir. Hala bunlardan bazıları Türkiye’de yolsuzluk olmadığına inanıyorlar, insaf ya, insaf.

‘Helikopterle kaç’ sözleri

(Başbakan’a yönelik ‘helikopterle kaç’ sözleri) En kestirmeden Türkiye’yi terkederse kendi kurtuluşunu da hazırlar. Adı bu kadar şaibeye bulaşmış biri bu koltukta oturmamalı. Siyaset halka hizmet etmenin yoludur, yakınlarını zengin etmenin değil.

Sarıgül’ün genel başkanlığı...

(Sarıgül’ün genel başkan adayı olup olmayacağı) Onlar tamamen tevatür, ciddiye almıyorum. Genel başkan kurultayda olunur, CHP’de herkes genel başkan olabilir. Ben kalacağım başka hiç kimse gelmeyecek, yok öyle şey. Demokrasinin güzelliği budur.

Watergate skandalına bakın

Kılıçdaroğlu, ABD’de Richard Nixon’ı başkanlıktan eden Watergate skandalını da örnek gösterdi: Devleti yönetmek üzere iktidar olup devleti soyuyorsanız delilinin resmisi gayrıresmisi olmaz. Watergate skandalında mahkeme kararı mı vard? Yasadışı telefon dinlediği için kişi ABD başkanlığından ayrılmak zorunda kaldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.