Dolar 34,6572
%0.04
Euro 36,4857
%0.29
Altın 2.956,650
%0.85
Bist-100 9.654,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
''Şifa Heybesi'' Foça'da açıldı

''Şifa Heybesi'' Foça'da açıldı

Slow Food Foça Zeytindalı Birliği ve Foça Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Şifa Heybesi - Uygulamalı Şifalı Ürünler Eğitimi” isimli etkinlik ilgiyle izlendi.

  • Ege Postası
  • 18.01.2016 - 13:37
Foça Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde, gerçekleştirilen etkinliğe; “Şifa Heybesi”nin öncülerinden Ceren Kazancı ve Soner Oruç, doğal bitki, merhem, krem, yağ ve sabunla doldurdukları şifa heybelerini Foça için açtı.
 
Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Slow Food Foça Zeytindalı Birliği Lideri Gül Girişmen, birlik üyeleri, yerel üreticiler, öğrenciler ve 7’den 70’e her kesimden vatandaşın da katıldığı etkinliğin en küçük katılımcısı, anasınıfı öğrencisi 5 yaşındaki Demir Karahan oldu.
 
Ceren Kazancı ve Soner Oruç; bitkilerle nasıl tanıştıklarını, onları kendi sağlıkları için nasıl kullandıklarını ve “Şifa Heybesi”ni nasıl kurduklarını anlattı. Sunumlarında katılımcılara; Bitkilerin bitkisel tedavide kullanım yolları nelerdi? Bitkileri doğadan nasıl toplamalıyı? Bitkileri toplarken nelere dikkat etmeliyi? Bitkileri en sağlıklı şekilde nerede, nasıl kurutmalıyız ve nasıl saklamalıyı? Bitki çayı, bitkisel demleme yağ ve tentür nedir, nasıl hazırlamalıyı? Bitkilerden evimizde şifalı merhem, krem ve sabun nasıl hazırlayabiliri? Konularında bilgi paylaşımında bulunuldu.
 
Şifa Heybesi ekibi, katılımcıların da katkılarıyla, “karabaş otu” (Lavandula stoechas) kullanarak hazırladıkları bitkisel demleme karabaş otu yağından, karabaş otu sabunu yaptı.
 
Doğaya ve insana saygı duyan, yöresel kültürün korunması için çalışmalar yapan Slow Food Foça Zeytindalı Birliği’nce tertiplenen etkinliklerin çok değerli ve önemli olduğunu belirten Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; “Zeytindalı Birliğimizin çalışmalarına destek vermeyi sürdüreceğiz” dedi.
 
Şifa Heybesi Kimdir'
“Şifa Heybesi” Kimyager Ceren Kazancı ve Biyolog Soner Oruç’un öncülüğünü ettiği ülkemizdeki şifalı hoş kokulu bitkilerin ve bunlardan elde edilen ürünlerin tanıtılması, kolay yollarla, doğru kullanımlarının yaygınlaştırılması ve korunması için eğitim etkinlikleri düzenleyen ve üretim yapan bir topluluktur.
 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.