Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Siyasi partilerimiz her olayı hükümete saldırı için bir vesile kabul ediyor'

"Siyasi partilerimiz her olayı hükümete saldırı için bir vesile kabul ediyor"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye'de siyasi partilerimiz acı olsun, her olayı hükümete saldırı için bir vesile kabul ediyor." dedi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Suriye Enformasyon Bakanı, Sayın Başbakanımızın ne yapacağına...

  • Ege Postası
  • 12.05.2013 - 14:40
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Türkiye'de siyasi partilerimiz acı olsun, her olayı hükümete saldırı için bir vesile kabul ediyor." dedi. Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Suriye Enformasyon Bakanı, Sayın Başbakanımızın ne yapacağına karar verme hak ve yetkisine sahip değildir. Böyle bir söz söylemek, ona düşmez, onun haddine değildir." diye konuştu.

    Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamaya ilişkin muhalefet partililerinin eleştirilerini değerlendiren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı yaralılara ise sağlık temennisinde bulundu.

    Yaşanan olay karşısında özellikle CHP ve MHP'nin kamuoyuna karşı ifade ettikleri açıklamaların hoş bir bakış açısı olmadığını vurgulayan Bozdağ, "Bütün devletimizin imkan ve kabiliyetleri seferber dilmiş durumda. Ve başta Sayın Başbakanımız, bakanlarımız olmak üzere tüm yetkililer bu meselenin ne kısa süre aydınlatılması için gerekli çabaları sürdürüyorlar. Biz muhalefet partilerinin böylesi bir zaman içinde siyaset üstün bir bakış açısı sergilemelerini daha doğru görürüz. Çünkü onlarca insanımız şehit olduğu pek çok insanımızın yaralandığı bir hadisenin üzerinden siyaset üretmek etik değil, ahlaki değil Türkiye'nin hayrına ve yararına değil. Maalesef bu da Türkiye'nin bir gerçeğidir. Türkiye'de siyasi partilerimiz acı olsun veya başka tür olsun her olayı hükümete saldırı için bir vesile kabul ediyor. Gerçekten muhalefetin bu tavrından dolayı son derece üzgünüm. Keşke böyle bir tavır yerine daha sorumlu bir tavır sergilemiş olsalardı." dedi.

    "SURİYELİ BAKAN'IN ‘HADDİNE DEĞİL’

    Suriye Enformasyon Bakanı Umran ez-Zubi'nin açıklamaları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın istifa etmesi gerektiği yönündeki sözlerine ilişkin yöneltilen soru üzerine Bekir Bozdağ, "Suriye Enformasyon Bakanı, Sayın Başbakanımızın ne yapacağına karar verme hak ve yetkisine sahip değildir. Böyle bir söz söylemek, ona düşmez, onun haddine değildir. Ama Türkiye'de olan hadisenin arkasında kimler var, kiminle irtibatlı, buna dair bütün bilgiler, belgeler gerekli çalışmalardan sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır. Ondan sonra hadisenin arkası herkes tarafından görülmüş olacaktır. Başbakan yardımcısı ve ilgili bakanlarımızın açıklamaları var. Elde edilen bulgulara dair değerlendirmeleri var. Önümüzdeki zaman içinde kamuoyu ile paylaşılacaktır." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.