Dolar 34,2680
%0.08
Euro 37,6435
%0.03
Altın 2.907,000
%-0.5
Bist-100 9.030,00
%-0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Suç örgütü' sanıklarına ceza yağdı

'Suç örgütü' sanıklarına ceza yağdı

Adana ve Mersin'de küçük yaştaki kızlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 15'i tutuklu, 10'u kadın, toplam 44 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. Adana 7.Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘örgüt kurma, alıkoyma, yağma, tehdit,...

  • Ege Postası
  • 29.05.2013 - 14:22
Adana ve Mersin'de küçük yaştaki kızlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddia edilen 15'i tutuklu, 10'u kadın, toplam 44 sanığın yargılandığı dava karara bağlandı. Adana 7.Ağır Ceza Mahkemesi'nde ‘örgüt kurma, alıkoyma, yağma, tehdit, cinsel saldırı, çocukları fuhşa teşvik etmek’ gibi 11 ayrı suçtan hakim karşısına çıkan sanıklardan çetenin elebaşı olduğu ileri sürülen tutuklu Z.A., 170 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Davada hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Z.A., ilk duruşmadaki ifadelerini tekrar ederek, olanları ‘oyun’ olarak nitelendirdi. Örgüt iddialarını ret eden Z.A. gayri resmi eşi E.O.’yu yönlendirecek kadar etkinliğinin söz konusu olmadığını savundu. 7 yıldır kulüp işletmeciliği yaptığını hatırlatan Z.A., E.Ö.’nün olayla bir ilgisinin olmadığını M.Ö.'yü ise tanımadığını kaydetti.

İddianın asılsız olduğunu belirten tutuklu E.O. ise Şanlıurfa’da öğretmenlik yaptığını ve seminer için Adana’ya geldiğine dikkat çekti. Ağabeyi H.O.’nun evine gittiğinde K., Ö., S. ve müşteki M.Ö.’yü gördüğünü belirten E.O., ilk kez gördüğü M.Ö.’nün alıkonması, uyuşturucu, kullandırılması ve cinsel saldırı gibi suçlamalarla bir ilgisinin bulunmadığını açıkladı. Örgüt üyeliği iddiasını kabul etmeyen ve Z.A.’ya attığı mesajın M.Ö. ile ilgisinin olmadığını ifade eden E.O. müştekinin kız çocuğunun ifadesini değiştirmesi için baskı yapmadığını ve eroin kullandırmadığını savundu. Yaşı küçük M.Ö. ise ifadesinde kendisine fuhuş yaptıran Z.A. ve adamlarından şikayetçi olduğunu söylemişti. Tanıklık yapmak için yerleştirildiği yurttan kaçtığını dile getiren M.Ö.,“Dışarıda gezerken Z.A.’nın adamları beni E.O.’nun istediğini belirterek, S.S. ve K.D.'nin evine götürdü. Bu kişiler teyzeye bilgi verdi ve üç gün boyunca bana eroin verdi. E.O, Z.A.’nın şikayetim yüzünden cezaevinde olduğunu ve ifademi değiştirmemi istedi.” demişti.

Mahkeme, yaklaşık 5 yıl süren yargılama sonunda sanıklardan Z.A.,170, E.A.’ya 160, F. Ç.’ye 166, E.S.’ye 100, E.O’ya 12 yıl hapis cezası verdi. Diğer sanıklar ise 2 ile 70 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı. "Hürriyetten yoksun bırakma ve örgüt üyeliğinden" cezalandırılan E.O. ile 2 tutuklu sanık tahliye edildi. Yargıtay’ın cezaları onaması halinde tutuksuz sanıklar aldıkları cezaları çekmek için cezaevine konulacak.

2009’da Z.A.’nın liderliğindeki çetenin yaşı küçük kızlara ve kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla operasyon düzenleyen Adana polisi, 44 zanlıyı gözaltına aldı. Savcılık iddianamesinde fuhuş yapmak istemeyen ya da günlük hasılatlarından 100 lira vermeyen kadınların dil ve cinsel organlarına sigara basıldığı, jiletle kollarının kesilip dövüldüğü belirtilirken, diğer kadınlara da bu işkence izlettirilip, gözdağı verildiği vurgulandı. Ayrıca suç örgütü yöneticisi Z.A. aleyhine tanıklık yapan M.Ö.’nün ifade değiştirmesi için alıkonulup, eroin içirildiği de ileri sürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.