Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Suçtan maddi zarar gören vatandaş hakkını aramıyor'

'Suçtan maddi zarar gören vatandaş hakkını aramıyor'

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı, suçtan maddi zarar gören mağdurların, hakkını aramadığını bildirdi. Polis, vatandaşın kaybettiği maddi kayıp için ‘geri alınamaz’ düşüncesi taşıdığını, suçludan hak...

  • Ege Postası
  • 02.05.2013 - 09:56
Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı, suçtan maddi zarar gören mağdurların, hakkını aramadığını bildirdi. Polis, vatandaşın kaybettiği maddi kayıp için ‘geri alınamaz’ düşüncesi taşıdığını, suçludan hak talebinde bulunmayı bilmediğini açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı Suç Soruşturması Şube Müdürlüğü Suç Gelirleri İle Mücadele Büro Amirliği, suç gelirlerini, ‘suçun işlenmesiyle elde edilen veya suçun konusunu oluşturan ya da suçun işlenmesi için sağlanan maddi menfaatler ile bunların değerlendirilmesi ve dönüştürülmesi sonucu ortaya çıkan ekonomik kazançlar’ olarak tanımlıyor.

Emniyetten yapılan açıklamada, suç gelirleri ile mücadelenin amacı, suçun önlenmesi, suçtan caydırma, suç gelirlerinden yararlanan kişileri bu gelirden mahrum etme, failin elinden suçtan elde ettiği maddi menfaatlerin ve yararların alınması ile suçun sürekliliğinin kesintiye uğratılması, çıkar amaçlı suçlarla mücadelede başarının kalıcı hale getirilmesi olarak açıklandı. Suç gelirleri ile etkin şekilde mücadele edilmesi durumunda; yüksek kazanç elde edilmesinden dolayı, gelir elde etme amacıyla işlenen suçların önüne geçilebileceğinin belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Toplumda suç işleyerek kolay para kazanma arzusunun tetiklenmesi ve suç işlenmesinin cazip hale gelmesi önlenecektir. Toplumsal düzeni ve asayişi tehdit altına alarak sosyal ve ekonomik alanlarda onarılmaz yaralara ve kamu vicdanında büyük rahatsızlıkların oluşmasına engel olunacaktır. Suçtan elde edilen gelir sayesinde suç örgütlerinin varlığını korumasına ve örgütlü suçların gelişmesi ve yayılması engellenecektir. Yapanın yanına kar kalıyor şeklinde özetlenebilecek toplumsal algılamalar oluşmayacaktır. Suçtan elde edilen gelir, kazanç ve maddi menfaatlerin; tekrar suç işleme amacıyla kullanılmasına, yeni suçların işlenmesine alt yapı ve finansman oluşturmasına, böylelikle suç faillerinin kazancının artmasına engel olunacaktır.”

VATANDAŞ HAKKINI ARAMIYOR
Açıklamada, suçtan maddi zarar gören mağdurun hak aramadığının belirlendiği dile getirildi. Emniyet açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Suçtan maddi zarar gören mağdurun hakkını aramadığı, kaybetmiş olduğu maddi kaybın geri alınamaz düşüncesine sahip olduğu, suçludan hak talebinde bulunmayı bilmediği, büyük bir kısmının uğradıkları zararlardan dolayı ceza davası dışında ayrıca hukuk mahkemelerinde zararlarının tazmin edilmesi için dava açmaları gerektiğini bilmedikleri görülmüştür. Mağdur olan vatandaşlarımızın uğradıkları zararları ve kayıplarını geri alabilmeleri için, hukuk mahkemelerinde ayrıca dava açmaları gerekmektedir. Böylelikle suç gelirleri mücadele konusunda daha iyi seviyeye gelinecektir.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.