Dolar 34,2323
%-0.03
Euro 37,6226
%-0.04
Altın 2.887,080
%0.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
''Türkiye Dağlık Karabağ probleminin çözümünde önemli roller üstlenebilir''

''Türkiye Dağlık Karabağ probleminin çözümünde önemli roller üstlenebilir''

Azerbaycan iktidar partisi YAP (Yeni Azerbaycan Partisi) Genel Başkan Yardımcısı Ali Ahmedov, Türkiye'nin Dağlık Karabağ probleminin çözümü noktasında çok önemli katkı sağlayabileceğini ifade etti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin...

  • Ege Postası
  • 22.04.2013 - 18:16
Azerbaycan iktidar partisi YAP (Yeni Azerbaycan Partisi) Genel Başkan Yardımcısı Ali Ahmedov, Türkiye'nin Dağlık Karabağ probleminin çözümü noktasında çok önemli katkı sağlayabileceğini ifade etti. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin söz konusu problemin çözümüne ilişkin Türkiye'nin kendileriyle koordineli olarak çalıştığına dair açıklamalarını basına değerlendiren Ahmedov ''Türkiye Dağlık Karabağ probleminin çözümünde önemli roller üstlenebilir''dedi.
Ahmedov, Karabağ probleminin çözümü için Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) bünyesinde kurulan Minsk grubunun üstlendiği misyonu gerçekleştirememesinden dolayı rahatsızlığını dile getirdi. Ahmedov, grubun eş başkanları içerisinde ülkesinin çıkarlarını savunacak hiç bir ülkenin olmadığına dikkat çekerek '' Problemi çözmekle görevli ülkeler tarafsız değiller; dolayısıyla grupta Türkiye'nin de olması Azerbaycan'ın lehine bir gelişme olur'' dedi. Ahmedov, Türkiye'nin Güney Kafkasya'daki rolü, bölge ile ilgili gelişmeler konusundaki duruşu, söz konusu problemin çözümüne katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.