Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Türkiye’ye gelen dünya çocukları Türkçenin ses bayrağının büyükelçileri'

'Türkiye’ye gelen dünya çocukları Türkçenin ses bayrağının büyükelçileri'

Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, bu yıl 11’incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’ye gelen öğrencilerin Türkçenin ses bayrağının büyükelçileri olduğunu bildirdi....

  • Ege Postası
  • 05.06.2013 - 18:39
Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, bu yıl 11’incisi düzenlenen Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’ye gelen öğrencilerin Türkçenin ses bayrağının büyükelçileri olduğunu bildirdi.

Sofuoğlu, “Bu ülkede barış istedikleri için yenidünyaya gelen çocuklarına Barış ismini koyanların büyük çoğunluğunun bile barıştan vazgeçtiği bir ortamda, evrensel ahlak değerleriyle bezenen ve Türkçemizle bu değerlere öncülük edenlerin istikrarını önemsiyoruz.” dedi.

Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’ye gelen öğrencilerin yetiştirilmesinin dünya barışına olan inançlarını artırdığını belirten Sofuoğlu, Türkiye’de zaman zaman yaşanan ırkçılık hastalığına dünyada artık yer verilmeyeceğine inandıklarını kaydetti. Sofuoğlu, “Bu barış projesinin fikri mimarı Fethullah Gülen Hocaefendi başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.” dedi. Büyük Türkiye’nin büyük kurumlarına güven duyarak çocuklarını emanet eden anne babalara da teşekkür eden Sofuoğlu, “Bizim dilimizle dünyaya yayılacak bu güzelliğe nice 11 yıllar diliyorum.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.