Dolar 34,2710
%0.09
Euro 37,6360
%0.01
Altın 2.915,670
%-0.2
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Ucube Davası'nda yeni karar

'Ucube Davası'nda yeni karar

Yargıtay "ucube' davasında yerel mahkemenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 bin TL tazminat ödemesini öngören kararını bozdu. Yeniden görülen davada mahkeme bu kez Yargıtay'ın kararına uydu ve Mehmet Aksoy'un açtığı davanın reddine karar verdi.

  • Ege Postası
  • 22.12.2015 - 13:24
Heykeltıraş Mehmet Aksoy tarafından yapılan ve Kars'ta Ermenistan sınırına yakın bir noktaya dikilen "İnsanlık Anıtı" için, o dönem Başbakan olan Tayyip Erdoğan'ın 'ucube' demesi yargıya taşınmış, yerel mahkemenin verdiği tazminat kararını Yargıtay bozmuştu. Yeniden yargılamada davanın reddine karar verildi.
Yargıtay, "Ucube Davası"nda yerel mahkemenin, Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 bin TL tazminat ödemesini öngören kararını bozdu.  Yeniden görülen davada mahkeme bu kez Yargıtay'ın kararına uydu ve Mehmet Aksoy'un açtığı davanın reddine karar verdi.
Kars'taki 'İnsanlık Anıtı' heykeline 'ucube' dediği için yargılanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tazminata mahkum eden İstanbul 3. Asliye Hukuk Mahkemesi, Yargıtay'ın bozma kararına uyarak tazminat cezasını kaldırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.