Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Uygur ekmeğim ve onurumla oynadı'

"Uygur ekmeğim ve onurumla oynadı"

Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'u hapse mahkum ettiren eski Yazı İşleri Müdürü Osman Benzer, geç de olsa hukuk mücadelesini kazandığı için mutlu olduğunu söyledi

  • Ege Postası
  • 16.09.2013 - 09:29
İZMİR- Yeni Asır Gazetesi'nden Sevim Akbaş'ın haberine göre Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur tarafından 4 kez görevinden alınarak zabıta yapılan yazı işleri eski Müdürü Osman Benzer, sessizliğini bozdu. Açtığı davayla, Belediye Başkanı'nın 1 yıl 15 gün ceza almasını sağlayan Benzer, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Uygur tarafından yazı işleri müdürlüğünden alınan ve şu sıralar İZSU'da çalışan Benzer'in açtığı dava geçtiğimiz hafta karara bağlanmış, Torbalı 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen hapis cezası onanmıştı. Bu kararla birlikte CHP'li İsmail Uygur'un seçimde aday olup olamayacağı da tartışa konusu oldu.
Belediyenin resmi bir kurum olduğunu ve şirket olmadığını ifade eden Osman Benzer, kanunlar neyi emrediyorsa, ona göre hareket edildiğini belirtti. Görevde kaldığı sürece aldığı her kararın kanunlar çerçevesinde olduğunu dile getiren Benzer, "11 yıllık yazı işleri müdürlüğü görevimde gerek eski Belediye Başkanı Hasan Karatoklu'ya, gerekse size hiçbir zarar getirtmedim. Kendimi yeterli görüyorum. Vezne kurdurulmaması Osman Benzer'in tekelinde değil, belediyede sadece Osman Benzer yok. Belediyenin karar organları denen Encümeni ve Meclisi var. Madem bu kadar olumsuzluklar vardıysa insana sormazlar m? Niye Osman Benzer ile 21 ay çalıştın. Hiçbir gerekçe göstermeden düşman karargahına girer gibi makamıma zabıtayla baskın yapıp beni görevden aldınız'"

Cami kapısına dikti

Hukuk dışı uygulamalara karşı dava açtığını dile getiren Osman Benzer, açıklamasında Başkan Uygur'a hitaben şu görüşleri savundu: "Mahkeme kararını 4 kez uygulamadınız. Şahsımla alay ettiniz. Başta ailemin ve yakın çevremin yüzüne bakamaz, toplum içine çıkamaz hale geldim, onurum ve ekmeğimle oynadınız. Tüm bunları siyaset adına yapıp beni toplumdan ötekileştirdiniz. Bununla da yetinmediniz. Bir yazı işleri müdürüne zabıta elbisesi giydirerek toplum içinde teşhir etmeye kalktınız. Kandil gecesi, geçici işçilerle birlikte cami kapısında lokum tutturdunuz. Kapalı pazar yerinde çöp poşeti dağıttırdınız. Nerede tehlikeli işler varsa beni oraya gönderdiniz. Şimdi soruyorum Bana yapılanların hesabını kim verecek'"

Adalet tecelli etti
Türkiye'de örneği olmayan uygulamaları, Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur'un başlattığını sözlerine ekleyen Benzer sözlerini şöyle tamamladı: "Kararın siyasi olup olmadığını bilmem. Ancak, bir TC vatandaşı olarak tek başıma verdiğim hukuk mücadelesidir. Hiçbir kişi, kurum ve kuruluşların bu davayla ilişkisi söz konusu değildir. Hiç kimseden de yardım alamadım. Adalet geç de olsa tecelli etti. Haklılığım ispat edildi. Müdürlük görevime dönüş yolum açıldı. Kaldı ki tüm barışçıl ve uzlaşı çağrılarımı da red ettiniz. Davanın 8 yıl boyunca sürmesinin kamuoyunda sorgulanması gerekiyor."

NELER YAŞANMIŞTI
Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, yazıişleri müdürü Osman Benzer'i 27 Aralık 2005görevinden alıp, zabıta amirliğinde görevlendirdi. Dava açan Benzer, İzmir 3. İdare Mahkemesi'nden görevine iade edilmesi kararını aldı. Başkan Uygur, 4 Temmuz 2006Yazı İşleri Müdürü'nü saat 11.50eski görevine verdi. Ancak, öğlen yemeği tatilinin bitimine az bir süre kala saat 12.40yeniden görevden alıp '6 aylık geçici süre kaydıyla' zabıta olarak görevlendirdi. 6 ay zabıtalık yapan Benzer 4 Ocak 2007 günü kararın uygulanmasını istedi. Başkan Vekili Gülcü saat 11.55 de Benzer'i yeniden Yazı İşleri Müdürü olarak 3. kez görevlendirdi. Belediye 3. İdare Mahkemesi kararını Bölge İdareye taşıyarak iptal talebinde bulundu. Ancak bu istem reddedildi. Uygur, bundan dolayı yargılandı ve hapis cezası aldı. Uygur, Denetimli Serbestlik Yasası gereği hapis yatmayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.