Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'Yaşayan şehir'de hırsızlar cirit atıyor

'Yaşayan şehir'de hırsızlar cirit atıyor

​8500 yıllık tarihe sahip İzmir’in göbeğinde kentin simgesi haline gelen Tarihi Saat Kulesi yine hırsızların hedefi haline geldi. Daha önce defalarca çalışan ve geçtiğimiz aylarda İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yeniden takılan Saat Kulesi’nin muslukları yine bir gece ansızın hırsızlar tarafından yerinden sökülerek götürüldü.

  • Ege Postası
  • 16.06.2014 - 14:26
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’in simgesi haline gelen Konak Meydanı’ndaki Saat Kulesi kentteki kötü niyetli şahısların ve hırsıların hedefi olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda defalarca muslukları çalınan ve duvarları tahrip edilen kentin tarihi değere sahip yapısı yine aynı kaderle karşı karşıya kaldı. Defalarca yenilenen musluklar son bir yılda üçüncü sefer çalındı.

 
SAAT KULESİ YİNE MUSLUKSUZ KALDI
“Ege’nin incisi” İzmir’in simgesi haline gelen Tarihi Saat Kulesi yine susuz kaldı. Saat kulesinin altında bulunan musluklar geçtiğimiz gece yine kimliği belirsiz hırsızlar tarafından çalınırken, İzmir’in göbeği Konak Meydanı’nda yaşanan manzara görenleri hayrete düşürdü. Daha önce bakır alemleri de çalınan ve duvarlarına yazılan yazılarla eski görünümünden uzaklaşan Saat Kulesi’nin bu manzarası hal tarihi meydanın geldiği hali gözler önüne serdi.


 
POLİSİN GÖZÜ ÖNÜNDE ÇALINDI
Yerli yabancı birçok turistin uğrak noktası haline gelen ve kentin en önemli ziyaret noktalarından bir haline gelen Konak Meydanı’ndaki Tarihi Saat Kulesi’nin muslukları hatırlanacağı üzere, geçtiğimiz aylarda yine çalınmış ve İzmir Büyükşehir Belediyesi ekiplerince bakıma alınarak yerine yenileri takılmıştı. Gece saatlerinde meydana geldiği öğrenilen hırsızlık vakası sonucu Saat Kulesi’nin altındaki tüm musluklar yerlerinden sökülerek çalınırken, geride ise İzmir’e yakışmayan manzaralar kaldı. Kentin en merkez noktasında ortaya çıkan bu durum, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nün gözü önünde cereyan etmesine karşın, yaşanan denetim eksikliği ve güvenlik zafiyetini de gözler önüne serdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.