Dolar 34,2030
%0.06
Euro 38,0264
%-0.18
Altın 2.908,930
%0.45
Bist-100 9.599,00
%-0.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'#direnİŞÇİ' isyanı yollara taştı

'#direnİŞÇİ' isyanı yollara taştı

Geçtiğimiz günlerde TBMM gündemine gelen ve büyük tartışmalara yol açan yeni kanun tasarısı sonrasında eylem süreci başlatan İzmirli işçiler bugün bir kez daha sokağa indi. Dün Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun programı sırasında protesto gösterisi düzenleyen DİSK Genel-İş Sendikası Karabağlar Yeşillik Caddesi’nde yolu trafiğe kapattı. İzmirli işçilerden ses getirecek eylem

  • Ege Postası
  • 09.03.2016 - 13:52
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- 8 Şubat tarihinde meclis gündemine taşınan hükümetin yeni istihdam politikalarına karşı meclis gündemine taşınan hükümetin yeni istihdam politikalarına karşı “direnİŞÇİ” sloganı ile yeni bir eylem süreci başlatan DİSK İzmir’de ses getirecek bir protestonun altına imza attı.
 
 
KİRALIK İŞÇİ YASASINA KARŞI YENİDEN EYLEM YAPTILAR
Dün Konak’taki Başbakanlık Sarayı’nda gerçekleşen liderler zirvesi öncesinde alana inen İzmirli işçiler bugün de Karabağlar semtinde eylem düzenledi. Karabağlar Belediyesi önünde Yeşillik Caddesi üzerinde trafiği keserek kendilerini zincirleyen DİSK Genel-İş Sendikası 5 No’lu Şube’de örgütlü bulunan 30 kadar işçi hükümeti protesto etti.



DİSK temsilcileri yaklaşık 15 dakika süren eylemde “Hükümet istifa”, “Kıdeme uzanan eller kırılsın”, “Hükümet yasanı al başına çal”, “Kiralık işçi olmayacağız” sloganları attı. Özel istihdam büroları, kıdem tazminatının fona devredilmesi, esnek çalışma modeli, geçici iş ilişkisi gibi güvencesiz çalışma ile taşeronlaşmanın önünü açacak düzenlemelere karşı tepkisini dile getiren işçiler yasa tasarısının geri çekilmesi için Ankara’ya çağrıda bulundu.



Sendikalı çalışanlar, yoldan geçen vatandaşların ve araç sürücülerinin de destek verdiği yol kesme eylemine olaysız şekilde son verdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.