Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
1. Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Sempozyumu başladı

1. Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Sempozyumu başladı

Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Sempozyumu, Adana'da başladı. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi ve Adana-Osmaniye Tabip Odası'nın işbirliği ile ÇÜ Hipokrat Amfisi’ndeki sempozyum, “Kadın ve Yalnızlık” temasıyla gerçekleştiriliyor....

  • Ege Postası
  • 10.05.2013 - 16:28
Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Sempozyumu, Adana'da başladı. Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi ve Adana-Osmaniye Tabip Odası'nın işbirliği ile ÇÜ Hipokrat Amfisi’ndeki sempozyum, “Kadın ve Yalnızlık” temasıyla gerçekleştiriliyor.

Sempozyumun açılışında söz alan Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, geçmişten günümüze kadınlara büyük haksızlıklar yapıldığını belirtti. Günümüzde kadınların sadece şiddet olaylarıyla gündeme geldiğini ifade eden Ökten, “Tarihsel süreçte de kadınlar haksızlıklara uğramıştır. Bugünkü panelin kadının uğradığı şiddetin, eşitsizliğin, ikinci sınıf vatandaş muamelesi olarak görülmelerinin, kendi bedenleri üzerilerinde kendi haklarına sahip olamamalarının nedenleri tartışılacak. Bu şekilde şekillenmiş bir dünyada, kadın ne olmuştur; kadının evde, işte, toplumda veya her alanda yeri nedir; bu noktadan kadına baktığımızda, kadın, kadını nasıl tanımlar'’ gibi sorulara yanıt aranacaktır.” dedi.

ÇÜ Tıp Fakültesi Çocuk Metabolizması ve Beslenme Anabilim dalı Başkanı Prof. Dr. Neslihan Önenli Mungan ise yıllar kadınların yalnız bırakıldığını, yalnızlıkları kaderleri, doğası gibi kabul edildiğini öne sürdü. Kadınların hayatın çeşitli anlarında hep yalnız olduklarını ifade eden Mungan, “Yolunda gitmeyen işlerde ilk suçlanan, uğursuz sayılan, çocuğun cinsiyetinden bile sorumlu tutulan, her şeyimizi paylaşan ve gerçekte bizim hiçbir şeyini paylaşamadığımız, aşk için, sözde aşk için, töre için, tören için, çocuk doğurduğu için, çocuk doğurmadığı için, ekmek parası uğruna, bazen de sevdiği veya sevildiği için yitirdiğimiz ve bundan sonra hiçbirini yitirmek istemediğimiz yürekli ve yalnız kadınlarımızı alkışlıyorum.” diye konuştu.

ÇÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel de Türkiye’nin 1985’te imzaladığı sözleşme ile kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesi ile ilgili uluslar arası sözleşme, kadınları cinsiyet ayrımı gözetmeksizin siyasette, eğitimde, çalışma ve aile hayatında, kısaca her alanda eşitlik sağladığını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.