Dolar 34,1996
%0.05
Euro 37,9551
%-0.37
Altın 2.915,940
%0.69
Bist-100 9.565,00
%-1.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
1 Mayıs İstanbul'da gergin başladı

1 Mayıs İstanbul'da gergin başladı

1 Mayıs kutlamalarıyla ilgili tartışılan yasakların ardından ilk arbade Beşiktaş'ta yaşandı. Polisin ikinci gazlı müdahelesi şu anda Şişli'de de başladı.

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 09:19
Taksim’e çıkışa izin vermeyen çevik kuvvet, Taksim'e çıkmayan isteyen gruba ilk Beşiktaş’ta biber gazıyla müdahale etti.

İLK GAZ BEŞİKTAŞ'TA

Taksim’in 1 Mayıs kutlamalarına kapatılmasıyla birlikte, bugün sabah erken saatlerde Taksim’e çıkmak toplanan gruba polis, ilk Beşiktaş’ta biber gazıyla müdahale etti. Sabahın erken saatlerinde yerini almaya başlayan çevik kuvvet, Taksim’e çıkan bütün yollar üst düzey güvenlik önlemleri altına aldı. Taksim’e geçit vermeyen polis, Beşiktaş’ta toplanan ve buradan Taksim’e yürümek isteyen 15-20 kişilik gruba da müdahale etti ve en ufak bir toplanmaya dahi izin vermedi. Çevik kuvvet ekipleri müdahalenin ardından tazyikli su için de toplumsal müdahale aracını getirdi. Atılan biber gazı Beşiktaş’ı duman bulutuna çevirirken, yoğun dumandan sadece 1 Mayıs’ı kutlamaya çalışan emekçiler değil, aynı zamanda çevredeki vatandaşlar da etkilendi. Biber gazından etkilenen CHP Beşiktaş İlçe Örgütü’de tepki gösterdi. İstanbul’da önlem olarak otobüs duraklarındaki camlar da gece alınmıştı.

TAKSİM'DE GERGİN
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde polisin müdahalesi Taksim'de de sürüyor. Taksim’e çıkmayan isteyen gruba saat 07.45 civarında biber gazı ile müdahale eden çevik kuvvet ekipleri, tekrar toplanmaya başlayan grupların üzerine bu defa tazyikli su sıktı. Polise tepki gösteren gruplar, kaldırım taşlarını söktü. 1 Mayıs marşının çalındığı Beşiktaş’ta çevik kuvvet, tazyikli suyun ardından bir biber gazı daha attı. Öte yandan polisin attığı biber gazından etkilenen bir DHA kameramanı hastaneye götürüldü. Diğer taraftan Unkapanı ve Galata Köprüleri de geçişlere kapatıldı. Polis ve gruplar arasında yaşanan gerginlik sürüyor.

İŞÇİLER TAKSİM'E YÜRÜYOR
Bu arada 1 Mayıs nedeniyle işçiler DİSK'in Şişli'deki genel merkezi önünde toplandı. Erken saatlerde toplanıp slogan atarak bekleyen işçiler 08.20'de için Halaskargazi Caddesi üzerinden Taksim'e doğru yürümeye başladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.