Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
10 ilde eş zamanlı 'Paralel Yapı' operasyonu

10 ilde eş zamanlı 'Paralel Yapı' operasyonu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının 'Paralel Yapı' iddiasıyla yürüttüğü ana soruşturma kapsamında, Ankara merkezli 10 ilde operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 65 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu öğrenildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin sabah erken saatlerde düzenlediği operasyonda AK Parti İzmir eski Milletvekili İlhan İşbilen'i gözaltına aldı. 10 ilde eş zamanlı 'Paralel Yapı' operasyonu

  • Ege Postası
  • 11.12.2015 - 11:29
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 'Paralel Yapı' iddiasıyla yürüttüğü ana soruşturma kapsamında, Ankara merkezli 10 ilde operasyon başlatıldı. Operasyon 'tepe yönetim'e yönelik gerçekleştirildi. Operasyonda AK Parti İzmir eski Milletvekili İşbilen'in de bulunduğu 5 kişi gözaltına alınırken, Ekrem Dumanlı, Akın İpek ve Hidayet Karaca'nın da aralarında bulunduğu 65 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu ancak şüphelilerden 43'ünün yurt dışında bulunduğu öğrenildi.

Hakkında gözaltı kararı çıkarılan isimler arasında, gazeteci Ekrem Dumanlı, iş adamı Akın İpek, halen tutuklu bulunan Hidayet Karaca ile Cemil Koca, Cevdet Türkyolu ve Fatih Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan'ın da bulunduğu bildirildi.

ESKİ MİLLETVEKİLİ DAHİL 5 GÖZALTI
Operasyonda, eski AK Parti İzmir Milletvekili İlhan İşbilen'in de aralarında bulunduğu 3 kişi İstanbul'da gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İşbilen ve ismi belirtilmeyen 2 kişiyi gözaltına alırken, şüpheliler işlemlerinin tamamlanmasının ardından Ankara'ya gönderildi. Şüphelilerden 2'sinin ise Ankara'da gözaltına alındığı öğrenildi. Operasyon kapsamında İzmir'de aranan 5 kişinin ise adreslerinde bulunamadığı belirtildi.




AK Parti İzmir eski Milletvekili İlhan İşbilen, İstanbul'da gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen İşbilen, emniyet müdürlüğüne götürüldü. Polis, operasyon kapsamında bir dönem Gülen'in doktorluğunu yapan Kudret Ünal'ı da gözaltına almak için işyerine gitti ama bulamadı.

Gözaltına alınan İşbilen, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. İşbilen gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız"sorusuna "Klasik sorular bunlar. Biraz başka soru sorun" yanıtını verdi. İşbilen, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Polis, operasyon kapsamında bir dönem Gülen'in doktorluğunu yapan Kudret Ünal'ı  da gözaltına almak için Beylikdüzü'ndeki iş yerine gitti. Kapıyı çalan polis, açan olmayınca çevrede bir süre araştırma yaptıktan sonra olay yerinden ayrıldı.


ŞUBAT 2014'TE AK PARTİ'DEN İSTİFA ETMİŞTİ
17-25 Aralık operasyonlarından sonra AK Parti’den istifa eden İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, 7 Haziran genel seçimi için bağımsız aday olmuştu. Seçilemeyen İşbilen, 60 bin oy almıştı.

İLHAN İŞBİLEN KİMDİR'
İlhan İşbilen, 1 Nisan 1946'da Edirne Uzunköprü'de doğdu. İzmir İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi İşletme Bölümünü bitiren İşbilen, kamu görevlisi olarak birçok kurumda çalıştı.

Manisa Maliye Muhasebe Yüksek Okulu Genel Sekreterliği, Dokuz Eylül Üniversitesi Genel Sekreter Vekilliği görevlerinde bulundu. Akyazılı Eğitim Vakfı, Zaman Gazetesi ve Samanyolu Televizyonunda Genel Müdür olarak görev yaptı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.