112 ve Acil Servislerin en önemli sorunu istihdam
Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen Hastanen Öncesi Acil Sağlık Hizmetleri'nde Resüstasyon Sempozyumu'nda konuşan dernek Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, "Mesleğimizin en önemli sorunu istihdam" dedi.
- Ege Postası
- 17.12.2016 - 13:04
Resüsist Hastane Öncesi Acil Sağlık Hizmetlerinde Resüsitasyon Sempozyumu İstanbul'da yaklaşık 700 kişinin katıldığı geniş katılımla gerçekleşti. Sempozyumda acil sağlık hizmetlerine önemli katkılar sunan uzmanlar, interaktif sunumlar yaptı.
Açılışta konuşan Acil Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri (Paramedik) Derneği (ATTDER) Genel Başkanı Yaşar Gökbayrak, "Bizler,783 bin kilometre karede 78 milyon insanımızın sağlığını emanet ettiği acil tıp teknisyenleri, paramedikler ve sağlık çalışanları olarak son derece kutsal bir görevi ifa etmekteyiz. Bizler, öznesi yaşam kurtarmak olan bir mesleğin fertleriyiz. 2006 yılında ATT DER olarak çıktığımız hizmet yolcuğunda bugün 10 yılı geride bıraktık. Amatör bir ruhla ama büyük bir heyecan ve coşkuyla mesleğimiz, meslektaşlarımız ve ülkemiz için çıkılan bir hizmet yolculuğunda 10 yıllık mazide bir ömürlük güzellikleri geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Geriye dönüp baktığımızda mesleğimiz ve meslektaşlarımız adına kazanılan birçok başarının altında ATT DER imzasını göreceksiniz" dedi.
"Ambulanslara kadrolu alımlar yapılmalı"
Bir taraftan meslektaşlarımızın bilgi ve becerilerini artırarak alanımızla ilgili güncel gelişmeleri yakından takip edebilmeleri için eğitimler ve bilimsel toplantılar düzenlediklerini anlatan Gökbayrak, "Sadece 2016 yılı içerisine kocaman 2 sempozyum sığdırdık. Bir taraftan çalışma alanında yaşadığımız sorunlar ve özlük hakları için mücadele veriyoruz. En önemli sorunlarımızdan biri de istihdam. Bunun için en önemli konu Yüksek Öğretim Kurumu'nun programı makul bir seviyeye çıkarmasıdır ki bu konuda daha önce yaptığımız görüşmelere ek olarak çalışmalarımız sürmektedir. Ayrıca mezun olan yada olacak meslektaşlarımıza da yeni kontejanlar iş sahaları açmak zorundayız" dedi. İş sağlığı ve güvenliği kanunu çıktığında o günün şartlarında ”Acil Tıp Teknisyenlerini İş yeri Hemşireliği olarak ifade edilen kavramın içerisine aldırarak yeni bir iş sahasının açılmasını sağladıklarını anlatan Gökbayrak, paramedikler için de bu konudaki girişimlerinin sürdüğünü ifade etti.
"Farklılıklarımızı zenginlik olarak kabul etmeliyiz"
"Öznesi yaşam kurtarmak olan bir meslek. Mesleğimizi özel kılan, kutsal kılan, hiç şüphesiz yaşam ile ölüm arasındaki o ince çizgide insanlara uzattığımız o yardım eli" diyen Gökbayrak, şunları söyledi: "Son dönemde artan terör ve şiddet olayları hepimizi üzmekte; yaşadığımız coğrafya üzerinde yapılan kanlı plan ve programlar, yüzyıllardır bu topraklar üzerinde birlik ve beraberlik içerisinde her türlü farklılıklarımızı bir zenginlik olarak kabul ettiğimiz kardeşçe yaşama pratiğimize de kastetmektedir. Tarihin her karanlık dönemlerinde olduğu gibi bir kez daha şahit oluyoruz ki; terörün dili, dini, ırkı, mezhebi yoktur. Sebebi her ne olursa olsun gözyaşının rengi hep aynıdır. Geçtiğimiz günlerde Vodafone Arena Stadı yakınlarında meydana gelen patlama, bir kez daha terörün soğuk ve çirkin yüzünü ortaya koymuştur. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Patlamadan dakikalar sonra olay yerine ulaşan 112 ekiplerimiz başta olmak üzere, yaralıların nakledildiği sağlık kuruluşlarında büyük bir özveri ve fedakarlıkla görev yapan bütün sağlık çalışanlarına da kurtarılan hayatlar adına teşekkür ediyoruz."
Yorum Yazın