Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
12 yıl ölü yıkayıcısıydı, şimdi personel müdürü

12 yıl ölü yıkayıcısıydı, şimdi personel müdürü

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde ölü yıkayıcılığından İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne uzanan müthiş bir kariyer. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne Personel Müdürü olarak atanan Mikail Keskin’in 12 yıl boyunca ölü yıkayıcısı olarak Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde çalıştığı ortaya çıktı…

  • Ege Postası
  • 01.02.2013 - 14:18
İZMİR –  İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nün bu ataması şimdiden yılın en çok konuşulacak atama haberlerinden biri olmaya aday. Habertürk Egeli’den Mert Neşet Muslu’nun haberine göre Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi’nde ölü yıkayıcı (gassal) olarak çalışan Mikail Keskin sadece 5 gün içinde çalıştığı kadronun çok üstünde bir makam olan İl Sağlık Müdürlüğü Personel Müdürlüğü’ne getirildi. lan ‘atama serisi’ tarihe geçti!

 

BAŞ DÖNDÜREN YÜKSELİŞ

Mikail Keskin, memuriyete 14 Şubat 2001 tarihinde, "Yardımcı hizmetli" kadrosunda başladı. Keskin, 18 Nisan 2005 tarihinde Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi'ne geçti. Burada ölü yıkayıcı olarak görevine devam eden Keskin, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından 1 Eylül 2012 tarihinde yapılan, "Görevde yükselme sınavına" girdi. Sınavdan başarıyla çıkan Keskin, puanı ve tercihlerine göre atanmaya hak kazandı. Sağlık Bakanlığı Keskin'in 22 Kasım 2012 tarih ve 799-27683 sayılı onayındaki atamaya ilişkin esasları esas alarak görevlendirilmesine ilişkin yazı gönderdi. Bunun sonucunda da 31 Aralık 2012 tarihinde Keskin, Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosuna alındı. Hızlı yükselişi devam eden keskin 4 Ocak'ta Valilik onayıyla vekaleten İzmir İl Sağlık Personel Müdürlüğü'ne atandı. Keskin'in görevdeki aslına ilişkin yazının da Bakanlığa gönderildiği öğrenildi. Keskin böylece Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosuna geçişinin Sağlık Bakanlığı Çekirdek Kaynak Yönetim Sistemine düşmesinin ardından 5 gün içinde Personel Müdürü olarak atanmış oldu.

 

YASAL ENGEL YOK

İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Türkyılmaz ise Keskin'in Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni kadrosunda olduğunun ve atanmasına ilişkin sakıncalı bir durumun olmadığını söyledi. Türkyılmaz, ‘' Atama için yasal olmayan bir durum söz konusu değil. Personel müdürünün kadrosu Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni olarak geçmektedir'' dedi. (HT Egeli)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.