Dolar 34,1445
%0.1
Euro 38,2234
%0.15
Altın 2.916,610
%0.07
Bist-100 10.046,00
%0.16

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
12 yıl sonra ilk kez yediği yemeğin tadını aldı

12 yıl sonra ilk kez yediği yemeğin tadını aldı

12 yıldır yediği yemeklerin tadını alamayan hasta Fattum Uncu yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Hatay'da Özel Doğu Akdeniz Hastanesi Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Özdemir tarafından yapılan...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 15:19
12 yıldır yediği yemeklerin tadını alamayan hasta Fattum Uncu yapılan başarılı operasyonla sağlığına kavuştu. Hatay'da Özel Doğu Akdeniz Hastanesi Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Özdemir tarafından yapılan ameliyat sonrasında 12 yıldır akalazya hastası olan Fattum Uncu, operasyon sonrasında artık yediği yemeklerden lezzet alabildiğini söyledi. Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ahmet Özdemir, Reyhanlı’da ikamet eden 55 yaşındaki Fattum Uncu’nun rahatsızlığı nedeniyle yedikleri yemekler yüzünden sürekli istifra ettiğini kaydetti.

    Op. Dr. Ahmet Özdemir, Uncu’nun şikayeti üzerine yapılan tetkikler sonucunda yutkunma güçlüğü ve kusma ile kendini gösteren akalazya hastalığı teşhisini koyduklarını aktardı. Akalazya hastalığının çok nadir görülen bir hastalık olduğu bilgisini veren Dr. Özdemir, hastalık tanısının 25 ile 60 yaş arasında teşhis edildiğini belirtti.

    Hastalık ile yemek borusunun alt ucunda yer alan kapakçık sistemini çalıştıran sinirler çalışmadığını ve bu nedenle yiyeceklerin mideye geçmesinin önünde set olduğu bilgisini veren Özdemir "Hastalığın başlangıcında sulu gıdaları yutamaz ve kusar. Hastalık ilerledikçe katı gıdalara karşı kusmalar gelişir. Bu özellikler bu hastalık için tipiktir. Normalde yenilen bir şey yutulduğunda 6-10 saniye içerisinde mideye geçmesi gerekirken akalazya hastalarında bu süre uzun zaman alır. Yiyeceklerin ve sıvıların birikmesiyle yemek borusu giderek şişer ve zamanla geniş bir boru halini alır. Bu da göğüs kemiği arkasında dolgunluk hissi oluşturur. Ağrı oluştuğunda, yutma olayından bağımsız olarak sırta, boyna ve kollara yayılabilir. Hastalara yetersiz beslenmeye bağlı olarak ağırlık kaybı görülebilir.” dedi.

    Akalazya hastası Fattum Uncu'ya uygulanan tedavi ile 12 saat sonrasında hastanın ağızdan beslenmeye başladığını söyleyen Özdemir, hastanın 12 yıldan beri yutkunma güçlüğü ve kusmalarının da ameliyatla son bulduğunu ifade etti.
    
    Fattum Uncu'nun oğlu Ahmet Uncu ise sağlık ekibine teşekkür ederek gitmedikleri doktor kalmamasına karşın ve annesine yapılan çok sayıdaki endoskopiye rağmen sağlığına bu ameliyatla kavuştuğunu söyledi. Uncu, "Uzun arayışlardan sonra bizi buraya yönlendirdiler ve Allah’a şükür ağız tadıyla yemek yemenin keyfini yaşıyor şimdi annem. Bu ameliyatla bizde huzura kavuştuk.” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.