Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
15 işçinin öldüğü kazanın nedeni belli oldu

15 işçinin öldüğü kazanın nedeni belli oldu

Manisa'da 15 işçinin ölümüne yol açan TIR soförü, şerit ihlali yapmış... Manisa'da 13'ü kadın 15 işçinin öldüğü kazanın nedeni ortaya çıktı. Kaza tespit tutanağında TIR sürücüsü Ercan İşel'in şerit ihlali yaptığı öne sürüldü.

  • Ege Postası
  • 09.07.2015 - 14:29
Manisa’nın Salihli ilçesinde 13’ü kadın olmak üzere 15 tarım işçisinin ölümüne yol açan TIR sürücüsü Ercan İşeli’nin şerit ihlali yaptığı için kazanın meydana geldiği öne sürüldü. Ercan İşeli’nin asli kusurlu olduğu halde kazada can veren kamyonet sürücüsü Seydi Aydın’ı suçladığı ortaya çıktı. İşeli, savcılıktaki ifadesinde, Aydın’ın şerit ihlali yaparak bulunduğu şeride geçtiğini, bunun üzerine kendisinin de “kazayı engelleyebilmek için ve iyi niyetle Aydın’ın şeridine girdiğini” iddia etti. İşeli, Türk Ceza Kanunu’nun 85. maddesine göre “taksirle birden çok kişinin ölümüne sebebiyet vermek” suçlamasından tutuklanarak, cezaevine gönderildi. 
Hazırlanan Kaza Tespit Tutanağı’nda işçileri taşıyan Seydi Aydın’ın kullandığı kamyonet Salihli’den Gölmarmara yönüne giderken TIR sürücüsü Ercan İşeli’nin karşı yönden geldiği kaydedildi. İşeli’nin şerit tecavüzü yaptığı ve kamyonetin bulunduğu sol şeride girdiği anlatıldı. Kamyoneti görmesiyle birlikte fren yaparak sağa, kendi şeridine yöneldiği, 16 metrelik fren izinden sonra iki aracın çarpıştığı kaydedildi. Kazanın kamyonetin bulunduğu şeritte gerçekleştiği ve aracın 24.30 metre sürüklendiği belirtildi. İşeli’nin asli kusurlu olduğu, Aydın’ın kural ihlali yapmadığı anlatıldı. Ancak Aydın’ın kullandığı kamyonetin kasasının düşmeyi önleyecek şekilde örtülü olması gerekirken, bu önlemin alınmadığı vurgulandı. Ayrıca kasada beş yolcu yerine 13 yolcunun taşındığı anlatıldı.

ÖLEN KAMYONETİN SÜRÜCÜSÜNÜ SUÇLADI 
Gölmarmara İlçe Jandarma Komutanlığı’nın hazırladığı fezlekede İşeli’nin ifadesine yer verildi. İşeli, ifadesinde, Aydın’ı şerit ihlali yapmakla suçlayarak “Salihli istikametine doğru seyir halindeyken kamyonet benim şeridime doğru yönelince kendimi sol şeride attım. Yanına doğru yaklaştığımda kornaya bastım. Kornaya basınca kendi şeridine doğru geçmeye kalktı. Ben de o esnada kendi şeridime geçmeye başladım. O esnada panikledim ve kaza meydana geldi” dedi. İşeli, Akhisar Başsavcılığı’nda da aynı ifadeyi yineleyerek, kendisini şöyle savundu:
“Saat 05.10-05.15 civarı olayın olduğu yere geldim. Kamyonet ilk gördüğümde kendi şeridinin tam sağındaydı. Ancak yavaş yavaş benim şeridime hareket etti. Korna çalsam da aramızdaki mesafe nedeniyle duymayacağını düşündüğümden çalmadım. Aramızda mesafe 300 metre olabilirdi. Kafa kafaya çarpışmamak için, aracın şeridine, yani sol şeride geçtim. Aramızdaki mesafe 20-25 metreydi. Kornaya bastığım anda araç bir anda kendi şeridine geçmek istedi. O anda yalpalamaya başladı. İkimiz bir anda hangi yöne gideceğimizi şaşırdık. Bin anlık refleksle frene bastım. Kullandığım tırın sağ ön uç kısmıyla diğer aracın sağ arka kısmından vurdum. Karşı yönden gelen aracın hızlı olduğunu düşünüyorum. Gördüğüm kadarıyla, 80 kilometreden daha yavaş değildi. Tek kusurum, karşıdan gelen aracın tekrar kendi şeridine geçebileceğini öngörüp benim kendi şeridimde kalmam gerektiğiydi. Ancak ben iyi niyetle onun şeridine geçerek kazayı engellemek istemiştim. Çok üzgünüm” dedi. Akhisar Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan İşeli, hakim huzurunda, kendi hızının 60 kilometre civarında olduğunu ileri sürürken, asıl suçlunun Seydi Aydın olduğunu iddia etti. (Radikal)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.