Dolar 34,0170
%-0.01
Euro 37,9001
%0.09
Altın 2.824,210
%-0.03
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
155 yıllık tarihinde Kızılay'a ilk kadın başkan

155 yıllık tarihinde Kızılay'a ilk kadın başkan

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ın istifa etmesinin ardından; Ankara’da Kızılay’a ait Etimesgut yerleşkesinde bugün düzenlenen Olağanüstü Genel Kurul'da geçerli oyların tamamını alan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 155 yıllık Kızılay tarihinin ilk kadın Genel Başkanı oldu.

  • Ege Postası
  • 09.07.2023 - 17:22
  • Güncelleme: 09.07.2023 - 22:54

Kızılay’ın Olağanüstü Genel Kurulu Ankara’da Kızılay’a ait Etimesgut yerleşkesinde bugün yapıldı. Kızılay delegelerinin oy kullandığı Olağanüstü Genel Kurul'da, geçerli oyların tamamını alan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Genel Başkan seçildi. Yılmaz, 155 yıllık Kızılay tarihinin ilk kadın Genel Başkanı oldu. Kurula Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan video mesaj gönderirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu ile eski Genel Başkan Kerem Kınık da katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gönderdiği video mesajında şu ifadeleri kullandı:

"KIZILAY MENSUPLARIMIZIN TAŞIDIKLARI AĞIR MESULİYETİN ŞUURUYLA HAREKET ETMESİ ÖNEMLİ"

"Kızılay’ımızın simgesi olan kırmızı hilal herhangi bir sebeple dara düşen tüm mazlum ve mağdurlara umut aşılıyor, yüreklerine inşirah veriyor. Kurumumuz başarılı faaliyetleriyle bir buçuk asrı aşan köklü birikimi, tecrübesi, yetişmiş personeliyle çok önemli bir boşluğu doldurmaktadır. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde Kızılay’ımız ilk andan itibaren deprem bölgesinde yerini aldı. Fedakârlık timsali Kızılay personelimiz bir cana daha ulaşmak, bir ihtiyaç sahibinin daha elinden tutmak, afetzedelerimize yalnız olmadıklarını hissettirmek için gerçekten olağanüstü çaba harcadı. Deprem bölgesindeki kardeşlerimiz, Kızılay’ın bu gayretlerinin en yakın şahididir.

Devlet millet kaynaşmasının vücut bulmuş hali olan Türk Kızılay’a sahip çıkmak tüm kesimleriyle 85 milyon olarak hepimizin görevidir. Siyasi çıkar hesabıyla Kızılay’ın yıpratılmaması gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyorum. Kızılay mensuplarımızın da görevlerini yerine getirirken taşıdıkları ağır mesuliyetin şuuruyla hareket etmesi aynı derecede önemlidir. Her türlü takdir duygusunun üzerindeki çalışmaları için her kademedeki Kızılay personelimize ve Kızılay gönüllülerine teşekkür ediyorum. Bundan sonra çok daha büyük başarılara imza atacağına inandığım Türk Kızılay Derneğimizin Olağanüstü Genel Merkez Genel Kurulu’nun hayırlara vesile olmasını diliyorum."

"BİZLER KIZILAY'I BİR KARİYER DEĞİL, BİR EMANET OLARAK GÖRÜRÜZ"

Kızılay'ın yeni Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Olağanüstü Genel Kurul'da şunları söyledi:

"Biz Kızılaycılar olarak milletimiz için ayağımızı sağlam bastık ve kim ne diyor diye bakmadan, kimseden taltif beklemeden, yalnızca Allah rızası için iyilik yapmaya, yardıma koşmaya, gece gündüz çalışmaya devam ettik. Gönüllü ordumuzla, çalışanlarımızla nefesimizin yettiği son ana kadar depremzedelerin yanında olmaya devam ettik. Bugün hala bölgede yaraların sarılması için özverili yol arkadaşlarımız depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

Bugün Olağanüstü Genel Kurulu’muzla bir bayrak değişimi yapıyor olacağız. Biz Kızılaycılar olarak biliriz ki Kızılaycılık aslında bir virüstür, öyle bir virüs ki kanınıza girdiği zaman onun tedavisi yoktur, ömür boyu Kızılaycı olarak kalırsınız. Biz Kızılaycılığın ruhunun baki olduğunu, ölene kadar devam ettiğini biliriz. Bizler Kızılay’ı bir kariyer değil, bir emanet olarak görürüz. Kızılay hepimizin emaneti. Bu emanette 155 yılın birikimi, bu kurumdan fayda görmüş öksüzün, yetimin, mazlumun ve muhtacın duası var. Bu emanette bugün ve gelecekte, ülkemizde ve dünyada yardım bekleyen insanların umudu var. Hepimizin önceliği bu emanete sahip çıkmak. Hepimiz biliyoruz ki, ülkemizin dört bir yanında, dünyanın mazlum coğrafyalarında bizi bekleyenler var. Ve bizler, bizi bekleyenlerin gözünü yolda bırakmamaya kararlıyız. Gücümüz yardımseverlerin desteği, ihtiyaç sahiplerinin duasıdır. Buradan bir kez daha gönlü geniş bağışçılarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum."

"BEKLENTİLERİN ÇOK BÜYÜK OLDUĞU KURUMLAR GİBİ ELEŞTİRİLER DE MÜMKÜNDÜR"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da kurulda şunları söyledi:

"Bizim dilimizin dünyada belki de en yaygın bilinen kelimelerinden biri Kızılay’dır. Kızılay’ımızın faaliyeti en evrensel ve milli işlerimiz arasındadır. Türk Kızılay’ın ulaştığı her yerde bayrağındaki ayla Türk bayrağındaki ay sırt sırtadır. Bu bayrağı yurt içinde ve yurt dışında taşıyan her gönüllüye, görevini gönüllülük bilinciyle yapan tüm görevlilere minnettarız. Bu minnettarlığın tarihi Kızılay kadar eskidir. Kızılay gibi iyilik köprüsü olan, merhamet duygumuzu sosyal bir organizasyona dönüştüren sağlam kurumlar, insanla bağını geleceğe daima daha güçlü taşırlar. Kızılay 85 milyonun her an ihtiyaç duyabileceği kurumlar arasında. Beklentilerin çok büyük olduğu kurumlar gibi eleştiriler de mümkündür. Bir hastaya, bir yoksula uzanan her Kızılay eliyle bunlar hep geride kalır. Türkiye’de insan kalbine dokunacak başarı hikâyeleri yazmada Kızılay kadar sahip ikinci bir kurum olduğunu düşünmüyorum. Sözlerimin başında merhamet çınarı dediğim Türk Kızılay’ı, bu sefer hayat ağacına benzeteceğim. Bugünkü görevlendirmeler tıpkı hayat ağacının temsil ettiği gibi bir değişim. Kökler derinleşiyor, dallar bu dünyanın dört bir yanına doğru biraz daha uzuyor ve iyilik yeni meyvelere duruyor."

"2015 YILINDA ALMIŞ OLDUĞUMUZ KIZILAY YÖNETİMİNİN EKONOMİK BÜYÜKLÜĞÜNÜ 30 KAT BÜYÜTEREK DEVREDİYORUZ"

Kızılay’ın Olağanüstü Genel Kurulu’na katılan eski Genel Başkan Kerem Kınık ise şöyle konuştu:

"Bugün gururla söylüyorum ki ben, 2015 yılında almış olduğumuz Kızılay yönetiminin ekonomik büyüklüğünü 30 kat büyüterek yeni genel başkanımıza inşallah devrediyoruz. Binlerle sayılı olan gönüllülerimizi yüzbinlerle sayılı gönüllülere coşturarak çıkartmış bir hareket olarak teslim ediyoruz. Bugün on binlerle sayılı olan bağışçılarımızı her yıl 3 milyonu aşkın bağışçının bağış yaptığı, dünyanın en fazla sayıda insanının bağış yaptığı sivil toplum kuruluşu itibarıyla Allah’a hamdolsun genel başkanımıza devrediyoruz. Planlarımız var, programlarımız var. Bu yürüyüş hiçbir zaman durmayacak biliyorum. 2015 yılında olağanüstü kongrede beraber seçildiğimiz Prof. Fatma Meriç Yılmaz arkadaşımızla, hocamızla beraber bu büyük değişim sürecinin içinde beraber olduk. Devletimiz var olsun, Kızılay’ımız var olsun. İnsanlığın son ıstırabı dinene kadar bu yürüyüş hep büyüyerek devam etsin.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.