Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
18 maddelik deklorasyon ile yola çıktılar

18 maddelik deklorasyon ile yola çıktılar

İzmir’de faaliyet gösteren Balkan Ve Rumeli dernekleri güç birliği yaparak, ortak aklı hayata geçirmek için yola çıktı. Siyaset üstü bir oluşum ile hayata geçirilen Ege Balkan Rumeli Göçmenleri Platformu, hazırlanan 18 maddelik deklarasyon ile yola çıkarken, 200 bini aşkın üyesi olan platformun amacının sadece İzmir’de değil, ülke genelindeki tüm Rumeli ve Balkan göçmenlerinin sorunlarına çözüm üretmek olduğunu duyurdu.

  • Ege Postası
  • 03.10.2013 - 11:44
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Platform Sözcüsü Medat Şenay kuruluş amaçları hakkında ve oluşumla ilgili bilgiler vererek, “İzmir’de faaliyet gösteren Balkan ve Rumeli derneklerinin büyük bir bölümünü üye olduğu 5 federasyon ile 41 dernek yöneticileri bir araya gelerek 5253 sayılı dernekler kanunun 25’inci maddesi uyarınca özelde İzmir ili, genelde ise Ege Bölgesi, ülkemiz ve tüm dünya problemleri konusunda, siyasal ve sosyal yaşama katkıda bulunacak ortak amaç ve ortak akıl doğrultusunda Ege Balkan Rumeli Göçmenleri Platformu’nu kurmuştur. Biz, ilk defa böyle bir oluşum gösterdik. Üç ay süren çalışmalar sonucunda, Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu, İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu ile Bosna Hersek Dernekleri Federasyonu ile İzmir genelinde faaliyet gösteren toplam 46 dernekten oluşan platformun yapmış olduğu kongrede 15 kişilik icra kurulumuzu oluşturduk” dedi.

“ORTAK AKILI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Şenay, platformun kuruluş amaçları arasında siyasetin arka planda olduğunun altını çizerek, “Siyaset üstü bir oluşumuz. Platformumuz, Ege Bölgesi’nde yerleşmiş Rumeli göçmenlerinin, Balkanlar’da ve ülkemiz dışında yaşayan soydaşlarımızın yaşamının kolaylaşması ve bölge sakinlerinin refahına yönelik bölgeyi tarihsel gelişiminden koparmadan bireylerin dernek, vakıf ve benzeri kuruluşların, merkezi ve yerel yönetimlerin buluştukları, deneyimlerini paylaştıkları, birlikte düşündükleri ve ürettikleri uyumlu bir ortam oluşturan sivil bir oluşumdur. Amacımız camiamızın sürdürülebilir gelişmesinin temelini oluşturacak politikalar arasında öncelikli olanların belirlenmesi ve çözüm önerileri üretmesine imkan tanıyacak bir ortak akıl ve uzlaşma ortamı oluşturmaktır. Yeni dönem yönetim anlayışı olan “yönetişim”e katkı sağlamaktır” şeklinde konuştu.

“SADECE İZMİR DEĞİL, TÜM TÜRKİYE’NİN SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

Yönetim Kurulu Üyesi Vahap Savaşan, platformun kuruluş maçalarına değinerek, “Bu siyaset üstü bir platformdur. Mühim olan insanlarımıza gerektiği şekilde yardımcı olmak. Onlara gerekli yerlerde destek vermek için bu platform kuruldu. Anayasamızın izin verdiği ölçüde her türlü etkinliği yapmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. Bir diğer yönetim kurulu üyesi Abdullah Gül de, “Bu federasyon yalnız İzmir’de değil, tüm Türkiye’deki sorunları doğru şekilde yansıtacaktır” diye konuştu

“SİYASİ PARTİLER BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ CİDDİYE ALACAK”

Platformun yönetim kurulunda yer alan tek kadın yönetim kurulu üyesi olan Seyrek Eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar ise, “Biz artık uzlaşmayı öğrendik. Hepimiz Balkanlıyız. Hepimiz ülkemizi seviyoruz. Ve biz de varız. Artık birlikte, birbirimiz için sevinmeyi ve ağlamayı öğreneceğiz. Biz zaten uzlaştık, içimizde her renk olacak. Öyle bir duruş göstereceğiz ki, tüm siyasi partiler bizi ciddiye alacak” diye konuştu.

“ÖNCELİKLİ AMACIMIZ SİYASET OLMALI”

Federasyon başkanları arasında yer alan Nejat Yılmaz, “Siyaset üstü bir şey olamaz. Siyaset, ülkeyi yöneten bir yapıdır. Bunun üzerinde bir platformun oluşması sözden ibaret kalacaktır. Siyaset yaşamın ta kendisidir. Bunun üzerinde bir güç tanımam. Biraz farklı bir duruş sergileyeceğiz. Platformun öncelikli kuruluş amacı siyaset olmalıdır. Demokratik, laik, cumhuriyetçi ve yurtsever duruşlumuzdan asla ödün vermeyeceğiz. Herhangi bir siyasi partiye karşı gelmek için kurulmadık. Onlarla bir araya gelerek yürümemiz lazım. Uzun yıllardır, bir arada çalışmalar yapıyoruz. Ülkenin içinde bulunduğu konjüktür gereği biraz daha ön plana çıkma gereği duyduk” diye konuştu.

“BİRİLERİNİN ARKA BAHÇESİ OLMAYACAĞIZ”

Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu da 200 bini aşkın üyesi olan platform hakkında bilgiler vererek , “Hayatımız tamamen siyaset içerisinde geçiyor. Siyaset üstü bir oluşum derken, biz birilerinin arka bahçesi olmayacağız. İzmir’i yönetecek isimlerin belirlenmesinde rol alma gibi bir niyetimiz elbette var. Söz sahibi olmak isteriz. Bu hususta çalışmalar elbette yürüteceğiz” diyerek yaklaşan yerel seçimler öncesi siyaset camiasına mesaj göndermeyi ihmal etmedi.

YÖNETİM KURULU’NDA KİMLER VAR'

Öte yandan Ege Balkan Rumeli Göçmenleri Platformu, icra kurulu toplantısını yaparak Ege Balkan Rumeli Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Süleyman Pehlivanoğlu’nu Başkan seçti. Diğer federasyon başkanları Abdullah Gül ve Ekrem Selimler ile Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı başkan yardımcılığına getirildi. Gürol Türkmentepe Genel Sekreter, Medat Şenay da platform sözcüsü oldu. Vahap Savaşan, Hüseyin Kocaman, Nejat Yılmaz, Hamdi Kanlıoğlu, Nurgül Uçar, Bahattin Kılıç, Şaban Yaprak, Yalçın Özcan Pakçe ve Ercan Çokbankır ise üye oldu. Platformun denetleme kurulunda ise Aynur Açıkgöz, Can Üsküp, Halim Garip, Özgür Acar, Ömer barış, Rıdvan çavuş, Selahattin Yıldız, Yusuf Sürübaşı ile Birol Özkardeş seçildi. Yüksek İstişare Kurulunda ise Haldun Çıray, Ercan Kahya, Prf. Dr. Yüksel Gürüz, Murat Unganer, Olgun Atilla, Burhan Güneş, Muharrem Toprak, Kemal Uzunkaya, Turgay Cin, Okan Korkmaz ve Şenay Biçer’e görev verildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.