Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
180 günden unutulmaz kareler

180 günden unutulmaz kareler

​30 Mart yerel seçimlerinin ardından görevlerinde ilk altı ayı tamamlayan belediye başkanları önümüzdeki beş yılda kendilerine yol haritası olacak stratejik planlarını hazırlayarak birçok önemli projenin startını verdi. Geride kalan 180 günde bol bol halka dokunan yerel yöneticilerin ilginç ve unutulmaz anları da arşivlerdeki yerini aldı. Başkanların kimi traktöre atladı, kimi işe bisikletle gitti, kimisi de sokaklarda çöp topladı.

  • Ege Postası
  • 06.10.2014 - 11:13
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son dönemde değişen yönetim anlayışı ile birlikte belediyedeki makamları yerine sokakları tercih eden ve halka birlikte daha fazla vakit geçiren İzmirli belediye başkanları unutulmaz fotoğraf karelerinde yerlerini aldı. Yaptıkları icraatlerle vatandaşlara örnek olan ve halktan biri olduklarını gösteren başkanların altı aylık yolculuğu da arşivlere ilginç kareler ile girmeyi başardı. 
 
KOCAOĞLU YİNE KÖYLERE KOŞTU
"Yerelde kalkınma" hedefiyle çıktığı yolda sözleşmeli üretim modelini hayata geçiren ve hem tarıma hem de üreticiye yaptığı katkılarla başta İzmir'in çevre ilçelerinde vatandaşların büyük desteğini alarak yeniden seçilen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2014-2019 dönemine kaldığı yerden devam etti. Her fırsatta köylüye ve kooperatif çatısı altında örgütlenen üreticiye koşan Kocaoğlu, seçimlerin tamamlanmasının ardından ilk olarak soluğu Kiraz ilçesinde aldı ve yine yeni bir üretim sözleşmesinin altına imza atarak belediyenin önümüzdeki dönemde de çiftçiyi kalkındıracağının sinyalini vermiş oldu. Başkan Kocaoğlu, Tire Süt Kooperatifi ile imzalanan ve üreticiye 17 milyon 250 bin TL'lik destek sağlayacak alım sözleşmesinin imza töreninde 10 yaşındaki Elif Sude Öztürk'ün kendisine hediye ettiği süt kuzusu ile objektiflere işte böyle yansıdı.


 
 
PRİŞTİNA DA ÜRETİCİYİ UNUTMADI
Özellikle seçimler öncesinde yerel üreticiye kucak açan ve yerelde kalkınmaya öncelik veren bir başka isim olan Buca Belediye Başkanı Levent Priştina ise, Kaynaklar beldesi ve ilçeye bağlı köylerde hayvancılığın önemli bir gelir kaynağı olduğunu kaydederek, organize hayvancılık için tesisleşme sözü verdi. Altyapısı, modern satış ve kesim yerleri, veterinerlik hizmeti, satıcıların günlük ihtiyaçlarının giderildiği tesisleri içeren bir tesis için çalışmalarını sürdüren Piriştina, kurban satış yerlerini gezerek, satıcıların dertlerini dinledi, kurban alımı için gelen vatandaşlar adına satıcılarla sembolik pazarlık yaptı.


 
KONAK'A KADIN ELİ DEĞDİ
Konak tarihinde ilk kadın belediye başkanı olan Sema Pekdaş ise, ilçede "Önce temizlik" dedi. Basmane'de temizlik seferberliği ilan ederek belediye ekipleri ile tarihi sokaklarda çöp toplayan Pekdaş, vatandaşlara çevre duyarlılığı anlamında başkan kimliği ile önce kendisi örnek oldu."Konak'a kadın eli değdi" dedirten çalışmalarının ardından vatandaşlar da kendi kapılarının önünü süpürürken, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, temizlik seferberliğinin ilçenin tamamına yayılacağını duyurmuştu.


 
SAHİL TEMİZLİĞİ SOYER'DEN
Temizlik konusunda duyarlılığı ile halka örnek olan bir diğer isim olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de, elinde çöp torbası ile soluğu Seferihisar'ın turistik sahillerinde aldı. Özellikle çevre temalı eylemlere verdiği destek ile bilinen Soyer, vatandaşların da alkışları ile destek verdiği ve kendisi ile sık sık fotoğraflar çekildiği etkinlikte bunaltıcı sıcağa aldırmadan "Cenneti koruyalım" mesajı verdi.


 
ARSLAN GÖNÜLLÜLERLE BİR KAMYON ÇÖP TOPLADI
İlçenin dört bir yanında yer alan doğal SİT alanları ve eşsiz doğal yapısı ile ön plana çıkan Çiğli ilçesinde de Başkan Hasan Arslan'dan benzer bir hamle geldi. Temizlik ekipleri ile birlikte ilçenin simgesi haline gelen Kuş Cenneti'ne koşan Başkan Arslan, çevre kirliliğine dikkat çekmek için aralarında meclis üyeleri, vatandaşlar, Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri ve AB gönüllülerinin de bulunduğu 150 kişilik ekiple birlikte kıyıları pırıl pırıl yaptı.Çiğli kıyılarından plastik su şişeleri, poşetler, balıkçı ağları, araba lastikleri toplayan Arslan, toplanan bir kamyon çöp sonrası her sene benzer etkinliklerin düzenleneceği sözünü verdi.


 
BAŞKAN ŞAHİN SOKAK İFTARINA TRAKTÖRLE GELDİ
Vatandaşlar ile kurduğu sıcak ilişkiyle İzmir'de öne çıkan bir başka isim olan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ise, birlik ve beraberliği arttırmak amacıyla geleneksel olarak kurulan sokak iftarına makam aracı yerine traktörle geldi. Yanıkköy’de yaklaşık 700 vatandaşla buluşan Şahin, birlik ve beraberliği yaşatmanın yol, su, kanal, ulaşım gibi hizmetlerden önce geldiğini söyleyerek, iftar organizasyonlarının devam edeceğini söylemişti.


 
GÜZELBAHÇE'DE YEMEKLER İNCE'DEN
İftar organizasyonlarına büyük önem veren ve halkla buluşmak adına her akşam ilçenin farklı noktalarında vatandaşlarla bir araya gelen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce bu yıl ilginç karelerin altına imza attı. İzmir'in gözde semtinde düzenlenen dayanışma sofrasında halka bizzat kendi elleri ile yemek ikram eden Başkan İnce, Güzelbahçelileri kucakladı ve bol bol fotoğraf çekildi.


 
EVDEN İŞE BİSİKLETLE GİDEN BAŞKAN: AKPINAR
İzmir'de "Bisiklet tutkusu" deyince akla gelen ilk isim olan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, verdiği mesajla sağlıklı yaşam ve spor üzerine ilçe halkına örnek oldu. İzmir'de bisiklet severlerin yoğun olarak yaşadığı ilçede, vatandaşlardan esinlenen Akpınar, katıldığı etkinlikte ilginç bir hamlede bulundu. İzmir Bisiklet Derneği'nin trafik haftası kapsamında düzenlediği etkinlikte evden işe bisikletle giden Başkan Akpınar, bisikletin hem sosyalleşme aracı, hem de spor aracı olduğunu belirterek, evden belediyeye fırsat buldukça makam aracı yerine bisikletle gideceğinin sözünü vermişti.


 
SELVİTOPU DA CEKETİ BIRAKTI, BİSİKLETE ATLADI
Bisiklet koltuğunda poz veren bir diğer belediye başkanı ise Muhittin Selvitopu oldu. Karabağlar'da düzenlenen bisiklet festivalinde vatandaşlar ve bisiklet kullanıcıları ile birlikte pedal basan Başkan Selvitopu, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte amatör sporcularla toplam 1 kilometre boyunca yarıştı. İlçede sporun yaygınlaşması için "Festivale devam" sözü veren Başkan Selvitopu ayrıca ilçede açılacak iki yeni bulvarda bisiklet yollarına yer ayrılacağını da müjdelemişti.


 
ÇEŞME'DE HIDRELLEZ ÇOŞKUSUNA ORTAK OLDU
İzmir'in yazlık beldesi Çeşme'de 180 gününü halka birlikte geçiren ve sokaklarda olan bir başka belediye başkanı Muhittin Dalgıç, baharı yine halk ile birlikte açtı. Alaçatı Sanat ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Önal'ın ve halkın yaktığı Hıdrellez ateşinin üzerinden atlayan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı Şehitlik Parkı'nda gerçekleştirilen etkinlikte dilek ağacına dileğini bağlamayı da unutmadı.


 
UYAR'DAN PENALTI GÖLÜ!
Hem spora, hem de gençlere ve çocuklara verdiği önem ve sıcak ilişkileri ile dikkat çeken Urla Belediye Başkan Sibel Uyar, 12 Eylül Stadı'nda kendisine meydan okuyan geleceğin futbolcularıyla sahada mücadele etti. İzmir takımları içinden uluslararası turnuvaya davet edilen tek amatör takım olan Urla Gençlik Spor Kulübü U13 takımının idmanında penaltı noktasına giden Uyar önce gölü attı, ardından da minik sporculara çikolata ve baklava ikramında bulundu.


 
İZMİR'İN EN FOTOJENİK BAŞKANI!
Gençlerin kalbi olan üniversiteler merkezi Bornova'da, yerli halkın yanı sıra eğitim öğretim yılı boyunca ilçeye konuk olan öğrencilerin ilgi odağı haline gelen Belediye Başkanı Olgun Atilla, göreve başladığından bu yana sıkılmadık el bırakmayan isimlerden oldu. İzmir'in genç başkanlarından Atilla, kendisiyle fotoğraf çekilmek isteyen gençlerin taleplerini geri çevirmeyerek, son dönemlerin tutkusu haline gelen "Selfie çılgınlığına" sık sık ortak oldu. Kendisi de Bornovalı olan Olgun Atilla, görevinin ilk altı ayında "İzmir'de halka birlikte en çok fotoğraf çekilen belediye başkanı" olma unvanını şimdiden garantiledi.


 
ÇALKAYA HEM SPOR YAPTI, HEM DE YAPTIRDI
Spora verdiği desteği eksik etmeyen ve futbol tutkusu ile bilinen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da her türlü imkanı halkın ayağına götürmeye davet ediyor. Spor salonu yapmak için belediyenin imkanlarını seferber eden ve yer arayışına giren Başkan Çalkaya, Meşale Öğretmenler Sitesi’ndeki taleplere yanıt vererek, boş bir dairenin tadilatını yaptırdı. Özel aletler alınan salonda Balçova Belediyesi’nde görevli bir spor öğretmeni de görevlendiren Çalkaya, salon açılışında objektiflere spor yaparken gösterdiği neşeli tavrı ile yansımıştı.


 
ESNAFIN İMDANINA YETİŞTİ, ARABA BİLE YIKADI
Göreve geldikten sonra sanayici ve esnafı unutmayan ve her türlü yardımına koşan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu da sıcak tavrı ve dost canlısı yaklaşımı ile ilçe halkından alkış almaya devam ediyor. Yerel seçimler öncesinde sık sık ziyaret ederek dertlerine kulak verdiği esnafının imdadına koşan Başkan Soylu, gerçekleştirdiği bir ziyaret sırasında üşenmedi ve araba yıkayan bir vatandaşın elinden su tabancasını alıp arabasını yıkadı.  


 
"BALIĞA SAYGI DURUŞU"
Ana geçim kaynağı balıkçılık olan İzmir'in kıyı beldesi Foça'da objektiflere rastlayan bir diğer ilginç kare ise Gökhan Demirağ'dan geldi. 9'uncu Foça Uluslararası Kültür Sanat ve Balıkçılık Festivali'nde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu ilçede konuk eden Başkan Demirağ,etkinlik kapsamında kurulan mangal başında balıkların pişmesini beklerken oluşan görüntü halk tarafından "Balığa saygı duruşu" olarak adlandırıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.