Dolar 34,2953
%0.38
Euro 37,5101
%-0.03
Altın 2.908,400
%0.66
Bist-100 9.021,00
%0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
19 dilde seslendirilen şarkılar izleyenleri büyüledi

19 dilde seslendirilen şarkılar izleyenleri büyüledi

Mersin'de Anneler Günü etkinliği kapsamında 'Doğuyorum Korosu'nun farklı dillerde seslendirdiği şarkılar izleyenleri büyüledi.Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi Derneği'nin (MEKADİM) organize ettiği programa, Bitlis'in...

  • Ege Postası
  • 13.05.2013 - 14:47
Mersin'de Anneler Günü etkinliği kapsamında 'Doğuyorum Korosu'nun farklı dillerde seslendirdiği şarkılar izleyenleri büyüledi.

Mersin Kültürlerarası Diyalog ve Düşünce Merkezi Derneği'nin (MEKADİM) organize ettiği programa, Bitlis'in Güroymak Kaymakamlığı tarafından kurulan ve ilköğretim okulu öğrencilerinin oluşturduğu 'Doğuyorum Korosu' konser verdi. Kongre ve Sergi Sarayı'nda sahne alan koro Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Lazca, Arapça, Hintçe, İngilizce, İtalyanca, İspanyolca ve Farsça gibi 19 dilde şarkılar seslendirip gösteriler sundu. İzleyiciler koronun seslendirdiği farklı dillerdeki şarkı ve türkülerle duygusal anlar yaşarken sahne şovları ise ayakta alkışlandı. Mersin Vali Yardımcısı Kadir Okatan, protokol mensupları ve izleyiciler zaman zaman koroya eşlik etti. Bazı izleyiciler de kendisini halayın ritmine kaptırdı.

Programın sonunda sahneye davet edilen Vali Yardımcısı Kadir Okatan, korodaki çocukları gözlerinden öperek kutladı. Okatan yaptığı konuşmada, ülkenin bir ilçesinden çok güzel bir müzik grubunu izlediklerini belirtti. Koronun Türkiye'nin ne kadar güzel değerleri olduğunu bir kez daha gösterdiğini anlatan Okatan, "Bu güzel değerleri ortaya çıkaranları tebrik ediyorum. Bizi değişik kültürlerle bütünleştirdiler. İlimizin bir ilçesinden tüm Türkiye ile buluşturdular. Çok güzel bir örnek. Yolları bahtları hepsinin açık olsun." diye konuştu.

Koronun şefi Yunus Dabakoğlu ise 'Doğuyorum Korosu'nun 2010 yılında Güroymak Kaymakamlığı bünyesinde gönüllü müzik öğretmenleri tarafından kurulduğunu söyledi. İlk başlangıçta farklı dilleri amaçlamadıkları için koronun çocuk şarkıları söylediğini hatırlatan Dabakoğlu, "2011 ve 2012'de 15 dilde, 2013'te 19 farklı dilde şarkılar seslendirdi. Koromuz 40 öğrenciden oluşuyor. Bu öğrenciler ilçemizin tüm köyleri gezilerek seçildi. Amacımız çocukların özgüvenini geliştirmek. Kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini sağlamak." şeklinde konuştu.

İlerleyen yıllarda yurt dışında konser vermeyi düşündüklerini de aktaran Dabakoğlu, "Bir Hintçe şarkıyı Hindistan'da, Portekizce şarkıyı Portekiz'de seslendirmek istiyoruz." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.