
2 Günlük bebek için büyük seferberlik
AFYONKARAHİSAR'da kalp damarlarında problem olan 2 günlük kız bebek için Afyonkarahisar- Ankara- İstanbul hattında heyecan dolu saatler yaşandı. Sağlık Bakanlığı'nın gönderdiği ambulans uçakla İstanbul'a götürülen bebek için kapalı havalimanı açıldı.
- Ege Postası
- 21.01.2013 - 11:56
UÇAK VE HAVALİMANI İÇİN ZAMANLA YARIŞ
Sevk için 112 Acil Çağrı Merkezi'nden yardım istendi. Ancak kış şartları nedeniyle kara yolculuğunun bebeğin hayatını tehlikeye sokacağı kaydedildi. Tedavi gördüğü hastanede yolculuk için hazırlanan bebeğin önce ambulans helikopterle İstanbul'a götürülmesi kararı alındı. Fakat hava şartlarının helikopterin havalanması için elverişli olmaması yüzünden bundan da vazgeçildi. Bebeğin durumunun ciddiyetini öğrenen Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Dr. Necip Yemenici, Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçti. Ankara- Afyonkarahisar arasındaki telefon trafiği sonunda Sağlık Bakanlığı ambulans uçak tahsis etti. Ankara'dan havalanan ambulans uçak, hava şartları ve buz çözücü eksikliğinden dolayı Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na inemedi. Bunun üzerine uçak rotasını Kütahya Zafer Havalimanı'na çevirdi.
HAVALİMANI AÇILDI
Afyonkarahisar'a
UÇAK İSTANBUL'A İNENE KADAR PİSTTE BEKLEDİLER
Ambulans uçağın kalkışından sonra bu kez pistte heyecan dolu bekleyiş başladı. Uçağın olası bir sorun nedeniyle geri dönme ihtimaline karşı koordinasyonu yürüten Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezi Başhekimi Dr. Hamza Göyün ve Havalimanı İşletme Koordinatörü Nedim Uzun, havalimanı ve 112 çalışanları, ambulans uçak İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inene kadar bekledi.
İlk kez ambulans uçağın iniş yaptığı Zafer Havalimanı'nda hasta bir bebeğin tedavisine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Koordinatör Uzunkaya, bebeğin sağlığına kavuşmasını umut ettiklerini söyledi.
HAVA AMBULANSI UMUTLARIMIZI ARTIRDI
Bebeklerinin karayoluyla nasıl gideceğini düşündüklerini anlatan anne 28 yaşındaki Nergis Söğüt, hava yoluyla İstanbul'a gitmesinin kendilerini çok umutlandırdığını belirtti. Ameliyat olacak bebeği için herkesin dua etmesini isteyen Nergis Söğüt, tedavi sürecinde katkı sağlayanlara teşekkür etti. Bebeğin ambulans uçakla gönderilmesinin ardından baba 35 yaşındaki Osman Söğüt, karayoluyla İstanbul'a gitti. Siyami Ersek Hastanesi'nde tedaviye alınan Söğüt çiftinin kızları, bugün ameliyata alınacak.(DHA)
Yorum Yazın