Dolar 34,2063
%0
Euro 37,8183
%0.12
Altın 2.917,000
%-0.43
Bist-100 9.013,00
%-3.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
2 bin kişilik silahlı grup, YPG'yle savaşmak için Suriye'ye geçti

2 bin kişilik silahlı grup, YPG'yle savaşmak için Suriye'ye geçti

En az 2000 savaşçının, Azez'de sıkışan silahlı gruplara destek vermek üzere, Türkiye'den Kilis'in karşısına düşen Azez kasabasına geçtiği belirtiliyor.

  • Ege Postası
  • 18.02.2016 - 14:51
Suriye'de yönetimle savaşan gruplardan edinilen bilgiye göre, silahlı bir grup YPG güçleriyle savaşmak için Türkiye'den Suriye'ye geçti.
Reuters ajansının ulaştığı "farklı bir çok muhalif kaynak", Suriyeli Kürt grup YPG'nin ilerleyişiyle karşı karşıya kalan Azez'e giden grup askeri araç ve teçhizatlarıyla birlikte sınırı geçti.
Kilis'teki Öncüpınar sınır kapısının Suriye tarafındaki Bab el Selam kapısını kontrol altında tutan Levant Cephesi'nden adını Ebu İssa olarak veren bir komutan Reuters'a, "Hafif silahlar, havan topları, füzeler ve tanklarımızla geçişimize izin verildi" dedi.
Ebu İssa, geçişine izin verilenlerin Nusra Cephesi ve diğer cihatçı grupların dışındaki 'isyancı gruplar' olduğunu söylüyor.
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de yüzlerce muhalifin Azez'e doğru ilerlediğini doğruladı.
Halep kentinin kuzeyi ile Türkiye arasındaki tek bağlantıyı sağlayan karayolu Suriye ordusunun Halep taarruzu nedeniyle kapanmıştı. Suriye ordusunun ilerleyişi nedeniyle Azez'in dış dünya ile tek bağlantısı Türkiye sınırı.
(BBC - Reuters)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.