Dolar 34,1615
%0
Euro 38,1768
%0.03
Altın 2.917,190
%-0.1
Bist-100 9.777,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
28 Şubat Davası iddianamesinin 250 sayfası okundu

28 Şubat Davası iddianamesinin 250 sayfası okundu

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat Davası'nın beşinci duruşması sona erdi. Mahkemeye, pazartesi günü iddianamenin okunması ile devam edilecek. 28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103...

  • Ege Postası
  • 06.09.2013 - 18:54
Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 28 Şubat Davası'nın beşinci duruşması sona erdi. Mahkemeye, pazartesi günü iddianamenin okunması ile devam edilecek.

28 Şubat sürecinde, hükümeti devirmeye teşebbüs ettikleri iddiasıyla 103 kişi hakkında açılan davanın beşinci duruşması sona erdi. Davanın öğleden önceki bölümünde, müşteki Avni Öztürk’ün avukatı Mustafa Polat, dün ve önceki günkü tahliye taleplerine itirazı saklı kalmak kaydı ile itiraz etti.

Sanık Ahmet Çörekci'nin avukatı Aydın Akpınar ise dün tahliye edilen müvekkilinin İstanbul'da ikamet ettiğini, yaş ve sağlık sorunları nedeni ile duruşmalardan muaf tutulmasını istedi. Sanık Cengiz Koşal’ın avukatları Naciz Sözen ve Haydar Ulusoy, müvekkillerinin pazartesi günü resmi işlem olmamasından dolayı davaya katılmamaları yönünde dilekçe verdiler. Ayrıca, Vural Aras ve Oğuz Kalelioğlu’nun avukatları müvekkillerinin tahliyesini istedi.

Mahkeme heyeti, müşteki Avni Öztürk’ün avukatı Mustafa Polat’ın tahliye taleplerine itirazını reddetti. Mahkeme, ayrıca, diğer sanıkların izin ve tahliye taleplerini de reddetti.

Davanın ilk bölümü, iddianamenin okunması ile tamamlandı. Bazı sanıklar iddianameyi dinlerken, bazıları ise kitap okumayı tercih etti. Kitap okumayı tercih edenler arasında bulunan tutuklu sanık Engin Alan'ın, 'Emperyalizm'in En Ölümcül Silahı: Demokrası Yalanı' kitabını okuduğu görüldü.

28 Şubat Davası’nda 5 günde bin 309 sayfalık iddianameden 250 sayfa okundu. Pazartesi günü duruşmada iddianamenin okunmasına kaldığı yerden devam edilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.