Dolar 34,2616
%0.06
Euro 37,6270
%-0.01
Altın 2.919,060
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
29 Ekim coşkusu muhteşem konserler ile tavan yaptı

29 Ekim coşkusu muhteşem konserler ile tavan yaptı

200 bine yakın İzmirli’nin katıldığı Cumhuriyet Yürüyüşü’nün ardından kentin her ilçesinde düzenlenen fener alayları geceye renk kattı. Havai fişeklerin muhteşem görüntüsü altındaki konserlerle İzmir’de Cumhuriyet kutlamaları harika bir finalle nokta kondu.Buca'da Hadise, Çiğli'de Emre Aydın, Gaziemir'de Leman Sam,Karabağlar'da Bulutsuzluk Özlemi Bornova'da ise Mor ve Ötesi İzmirlililere unutulmaz saatler yaşattı.

  • Ege Postası
  • 30.10.2012 - 11:47
İZMİR -200 bine yakın İzmirli’nin katıldığı Cumhuriyet Yürüyüşü’nün ardından kentin her ilçesinde düzenlenen fener alayları geceye renk kattı. Havai fişeklerin muhteşem görüntüsü altındaki konserlerle İzmir’de Cumhuriyet kutlamaları harika bir finalle nokta kondu.

BUCA’DA HADİSE BÜYÜLEDİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Buca’da Meşaleli yürüyüş ve konserle sona erdi. Binlerce Bucalı Belediye önünden konser alanına sloganlar atarak yürüdü. Hadise konserinde ise kalabalıklar meydana sığmadı.

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı önderliğinde binlerce Bucalı coşkulu bir yürüyüş ile Cumhuriyet bayramı kutlamalarına ortak oldu. Belediye önünden meşalelerle yürüyen Buca halkı, belediye önünden konser alanına yürürken, yolda bulunan halk ve esnaf bu coşkuya katıldı.
Sivil Toplum Örgütleri, Kent konseyi ve CHP Buca İlçe Başkanı Bekdaş Gül, yöneticiler ve gençlik kolları üyelerinin yoğun biçimde desteklediği yürüyüşte, Cumhuriyete sahip çıkılacağı mesajı verildi. Sloganlarla Cumhuriyet kutlamalarına engel olunması protesto edildi. Belediye binası önünden Buca Pazaryeri’ne yürüyen halk, daha sonra Hadise’nin verdiği konseri izledi. On binlerce Bucalının buluştuğu konserde izleyiciler alanı doldurdu.



TATI: CUMHURİYET KARANLIĞA BAŞKALDIRIDIR

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Cumhuriyet’in bir varoluşun gerçek hikayesi ve karanlığa başkaldırı olduğunu vurguladı. Başkan Tatı, İktidarın halkı sınadığını ve önce İsmet Paşa’ya saldırıda bulunduklarını hatırlattı, “Daha sonra Atamın resimlerini indirdiler. Geçen sene de 19 Mayıs’ı yasakladılar. 23 Nisan, 30 Ağustos’ta gitti. Birinin kulak iltihabı oldu birinin başı ağrıdı vesaire. Sadece bizim tepkimizi ölçüyorlar kaç kişiyiz diye. Biz sayımızı biliyoruz ama onların matematik zekası bizi saymaya yetmez. Bugün günlerden Cumhuriyet. Bugün hepimizin doğum günü. Doğum günümüz kutlu olsun arkadaşlar” dedi.
Ankara’ya kutlamaya giden insanların yollarda çevrildiğini de vurgulayan Tatı şöyle devam etti:
“Bunun neden yapıldığını sorunca ise insan işin içinden çıkamıyor. Ya onu Suriye uçağı mı zannettin sen. Cumhuriyeti kutlamaya giden Türk halkı. Ama onu durduranlarda bir gün kendi kendine duracak ve aynaya bakacak. Umarım o gün çok geç olmayacak. İzin alacakmış şunu sormak istiyorum; Türkiye Cumhuriyetini kuran Atam kimden izin aldı ki ben onu kutlarken izin alacağım. Kendini yukarılarda padişah sananlardan mı izin alacağım. Türk halkı izin almaz Türk halkı karar alır.”
Konserde Mustafa Kemal Atatürk’ün benzeri Göksal Kaya da çıkarak halkı selamladı. Daha sonra sahne alan Hadise şarkılarıyla özellikle genç izleyicileri coşturdu.

ÇİĞLİ’DE EMRE AYDIN FIRTINASI

Çiğli Belediyesi tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın final gecesinde gençler tarafından büyük beğeni toplayan rock müzik sanatçısı Emre Aydın sahne aldı. Muhteşem havai fişek gösterileriyle taçlanan gecede ilk olarak türkülerin sevilen isimleri Serap Yağız ile Cem Erdost İleri beğenilen ezgileri seslendirdiler. Ardından sahne alan Murat Balkan ve dansçıları da coşkulu kalabalığa Balkan havası estirdi. Halayların çekildiği gecede büyük coşku yaratan anlardan biri de 10. Yıl Marşı’nın hep birlikte söylenmesi oldu.
Gecenin yıldızı Emre Aydın sahneye çıktığında ise adeta yer yerinden oynadı. On binlerce insanın doldurduğu alanda, Emre Aydın hayranları tüm şarkılara büyük coşkuyla eşlik ettiler. Başkan Metin Solak, eski ve yeni parçalarını gecenin ilerleyen saatlerine kadar müthiş sahne performansı ile seslendiren Emre Aydın’ı gençlerin arasında izledi.



SOLAK: GENÇLERİMİZE BÜYÜK İŞ DÜŞÜYOR

Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak, bu yıl düzenlenen farklı etkinliklerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı daha da coşkulu kutladıklarını söyledi. “Gençlere çok iş düşüyor” diyerek gençlere seslenen Başkan Solak sözlerini şöyle sürdürdü; “Mustafa Kemal de gençlere çok güvendi. Gençlerimize çok iş düşüyor. Ben gençlerimizi alınlarından ve yüreklerinden öpüyorum. Cumhuriyete sahip çıkacaklarına inanıyorum.”

Konserde ayrıca yeni oluşturulan Çiğli Arama Kurtarma (ÇAK) ekibi de ilk kez halka tanıtıldı. Başkan Solak konuşması sırasında 24 kişilik profesyonel ekipten oluşan ÇAK üyelerini sahneye davet etti. Dileyen tüm vatandaşların toplum afet gönüllüsü olarak ekibe katılabileceğini belirten Başkan Solak, “Doğal afetin ne zaman nerede olacağı belli değil. Bizler her zaman hazırlıklı olmalıyız. Profesyonel bir ekip kurduk. Ancak gönüllüleri de bekliyoruz” dedi.
Gecenin finalinde, Aydın’dan konsere gelen 8 yaşındaki Efecan Abanuz, yürüme engelli Furkan İşler ile Başkan Metin Solak, Emre Aydın’a plaket ve çiçek takdim etti.

BORNOVA’DA MOR VE ÖTESİ COŞTURDU

Bornovalılar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı fener alayı yürüyüşünden sonra Mor ve Ötesi konseri ile kutladı. Bornova Belediyesi’nin organize ettiği etkinliklere binlerce vatandaş katıldı.  Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran binlerce vatandaşa Cumhuriyet’e sahip çıkma çağrısında bulundu




BİNLERCE KİŞİ, MEŞALELERLE CUMHURİYET MEYDANI’NA KADAR YÜRÜDÜ

Bornova Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda fener alayı ve konser düzenledi.  Spordan kültüre, sanattan eğitime kadar sağladığı olanaklarla gençlerin geleceğe hazırlanmasına katkıda bulunan Bornova Belediyesi, gençlerin çok sevdiği Mor ve Ötesi Grubu’yla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşattı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında coşkulu bir fener alayı yürüyüşü gerçekleştirildi. Mustafa Kemal Caddesi üzerindeki otoban viyadükleri altında toplanan binlerce kişi, meşalelerle Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından Bornova Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran Bornovalılar, Mor ve Ötesi Grubu’nun seslendirdiği “10. Yıl Marşı”nı hep birlikte seslendirdi.


GÖKYÜZÜNDE BEYAZ BALONLAR

Konser öncesinde gerçekleştirilen havai fişek gösterisi büyük beğeni toplarken, gökyüzüne bırakılan beyaz balonlar da renkli görüntüler oluşturdu. Mor ve Ötesi, konser boyunca en sevilen parçalarını seslendirdi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Grup üyelerine plaket vererek teşekkür etti.

Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Sındır şöyle konuştu: “Tükiye Cumhuriyeti’ni, tam 89 yıl önce, yedi düvele esir düşmüş bir imparatorluğun üzerinde şahlanan Mustafa Kemal Atatürk ve Türk Ordusu kurdu. Cumhuriyeti de gençlere emanet ettiler. Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil. Cumhuriuyeti biz kurduk onu yükseltecek ve yaşatacak sizlersiniz’ dedi. Biz Cumhuriyetimizi yaşatacağız. Aldığımız emanete ilelebet sahip çıkacağız.”

GAZİEMİR’DE LEMAN SAM RÜZGARI

Gaziemir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlediği özel kutlama programında tek yürek olan vatandaşlar, “Cumhuriyetin bekçisiyiz” diye haykırdı. Cumhuriyet Korteji ile başlayan kutlama programı, festival alanındaki drama gösterisi ve Leman Sam Konseri ile devam etti. Yaklaşık 5 bin kişinin Türk bayrakları ve meşalelerle yürüdüğü kortejin sona erdiği festival alanındaki kalabalık 20 bini buldu. Atatürk’e olan benzerliğiyle tanınan sinema sanatçısı Göksel Kaya’nın finalinde sahneye çıktığı drama gösterisi ile artan coşku, Leman Sam’ın muhteşem konseriyle zirveye ulaştı.

‘ATATÜRK SEVGİSİNİ SİLEMEZLER’

Atatürk’ün Gençliği Hitabesi’ni okuyan Göksel Kaya, “Bugün yasaklanmaya çalışılan Cumhuriyet olmasaydı, biz burada olamayacak, bu bayramı kutlayamayacaktık” dedi. Kaya’nın verdiği Türk Bayrağı’nı öperek teslim alan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, gençlere seslendiği konuşmasında şunları söyledi: “Bu ulusun kalbindeki Atatürk sevgisini, Cumhuriyet inancını sözüm ona yasaklarla, baskılarla, korkularla yok edemezler. Gerekirse, Atamızın 19 Mayıs’ta Samsun’da yaktığı özgürlük meşalesini, bu ülkenin dört yanında tekrar yakarız. Gençliğe Hitabesi’nde söylediği gibi, sahip olduğumuz kudret, damarlarımızda akan kandadır.”

LEMAN SAM’IN HARİKA KONSERİ

CHP Parti Meclisi Üyesi Hüseyin Saygılı, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin, Gaziemir Gıda Bankası Yardımlaşma Derneği Başkanı Birsen Şenol, CHP Gaziemir İlçe yönetim, kadın ve gençlik kolları üyeleri, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katıldığı gecede verdiği konserle hayranlarının kalbini bir kez daha fetheden Leman Sam da, “Bu İzmir başka. Bu İzmir’in bayramı da başka, coşkusu da başka. İyi ki varsın İzmir, İyi ki varsın Gaziemir” diye konuştu. Leman Sam’ın 3 saatlik performansıyla göz kamaştırdığı gece, seyircilerin hep bir ağızdan söylediği 10. Yıl Marşı’yla sona erdi.

KARABAĞLAR'DA BULUTSUZLUK ÖZLEMİ SAHNE ALDI

Üçyol’daki Uğur Mumcu Parkı, ilçenin dört bir yanından gelen binlerce Karabağlarlı’nın buluşma noktası oldu. Metin yazarlığını Vecdi Altay’ın yaptığı “Cumhuriyet Kahramanları Karabağlar’da” açık hava sergisinin açılışının ardından, fener alayı yürüyüşe geçti. Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir Milletvekilleri Hülya Güven ve Musa Çam, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, CHP İl ve İlçe Yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyeleri’nin de yer aldığı korteje, ünlü mizah yazarı Muzaffer İzgü de ayrı bir renk kattı. Wolswogen Kulübü İzmir Temsilciliği’nin yer aldığı katıldığı fener alayı, Karabağlar sokaklarını kırmızı beyaza boyadı. Binlerce Karabağlarlı ellerinde Türk bayrakları ile marşlar ve sloganlar eşliğinde, Hasan Tahsin Caddesi, Şehit Ceysu Ceylan Sokağı ve İnönü Caddesi’nde Karabağlar’ın Sokakları’nda ve Hatay Caddesi’nde yürüdü. Fener alayına, yoldan geçen araçlar kornalarıyla, evlerinden çıkamayan vatandaşlar ise balkonlarından bayraklarıyla eşlik etti.

 

Alanda coşkulu kalabalığa bir konuşma yapan Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, “Yıllarca Cumhuriyet Bayramı askeri törenlerle kutladı. Cumhuriyet Bayramı halkla birlikte kutlanmalı, halkın bayramı olmalı. Ama bugün bayramı halkla birlikte kutlamak isteyenlere, biber gazı geliyor, su geliyor. Cumhuriyet’in kurucu olan partinin Genel Başkanı’nın gözüne, biber gazı sıkılıyor. Yazıklar olsun. İnadına kutlayacağız, Karabağlar’ın sokaklarını, İzmir’in sokaklarını coşkumuzla, Cumhuriyet Sevdamız, inancımızla inleteceğiz” dedi.  

Karabağlar’da Cumhuriyet’in 89. Yılı coşkusu Uğur Mumcu Parkı’nda konserlerle sürdü. Grup Telve, Türk Halk Müziği’nin unutulmaz türküleriyle, izleyicileri coşturdu.  Daha sonra sahne alan Bulutsuzluk Özlemi, 7’den 70’e herkesin sevdiği şarkılarıyla Cumhuriyet şöleni yaşattı. Başkan Kürüm, Bulutsuzluk Özlemi’nin solisti Nejat Yavaşoğulları’nı kutladı, katılımları nedeniyle teşekkür ederek, plaket verdi


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.