Dolar 34,2271
%0.06
Euro 37,9259
%0.4
Altın 2.919,880
%-0.33
Bist-100 9.212,00
%-1.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
3 bakan istifa etti

3 bakan istifa etti

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.İçişleri Bakanı Muammer Güler, istifa talebini, 25 Aralık 2013 günü (bugün) yazılı...

  • Ege Postası
  • 25.12.2013 - 10:20
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile İçişleri Bakanı Muammer Güler görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, istifa talebini, 25 Aralık 2013 günü (bugün) yazılı olarak Başbakanlık makamına sunduğunu bildirdi. Güler, istifasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, “17 Aralık tarihinde İstanbul’da gerçekleşen operasyon, hükümetimize, partimize ve ülkemize düzenlenen kirli bir tezgahtır. Oğlumun da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin daha açık şekilde ortaya çıkmasına imkan sağlamak için Bakanlık görevimden affımı Sayın Başbakanımıza aynı gün şifahen arz etmiştim. Söz konusu istifa talebimi, 25 Aralık 2013 günü yazılı olarak Başbakanlık makamına sunmuş bulunuyorum.” dedi.

KILIÇDAROĞLU: İSTİFALAR BİRAZ GECİKMİŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakanların istifalarına ilişkin ‘İstifalar biraz gecikmiş.” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, Anıtkabir’de İsmet İnönü’yü anma töreni sonrası gazetecilerin, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in istifalarını sorması üzerine kısaca, “İstifalar biraz gecikmiş.” demekle yetindi.

DESTİCİ: İSTIFALAR TOPLUMU RAHATLATTI

İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın istifalarını değerlendiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, eski bakanların doğru bir karar aldıklarını ve kamuoyunu bir nebze rahatlattıklarını söyledi.

Hukuk sürecine hiç kimsenin müdahale etmemesi gerektiğine değinen Destici, Türkiye’nin böyle bir dönemde kardeş kavgası yerine, birlik ve beraberliği ön plana çıkarması uyarısında bulundu. Başbakan’ın, bu dönemde Ertuğrulgazi’nin öğütlerini hatırlaması gerektiğini ifade eden Destici, “Şu anda ‘Bey’ odur. Dolayısıyla büyüklük, öfkelenmemek, affetmek, sağduyulu hareket etmek, kavgadan uzak durmak, çekişmeden uzak durmak ona yaraşır. Bütün bunları yapması gereken öncelikli olarak Sayın Başbakan'dır. Biz milletimiz, devletimiz, ülkemiz adına bunu bekliyoruz. Çünkü kavganın kimseye faydası yoktur. Özellikle kardeş kavgasından bugüne kadar hiç hayır çıkmamıştır.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.