Dolar 34,1118
%0.28
Euro 38,1157
%0.16
Altın 2.862,580
%1.18
Bist-100 9.964,00
%-0.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
30 bıçak darbesiyle öldürülen Hacer Çağla son yolculuğuna uğurlandı

30 bıçak darbesiyle öldürülen Hacer Çağla son yolculuğuna uğurlandı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde evde tartıştığı eski erkek arkadaşı UEY (15) tarafından 30 yerinden bıçaklanarak öldürülen Hacer Çağla Çetinalp'in (15) cenazesi adli tıp törenindan teslim edildi. Annesi Kadriye Kaya ile yaşayan Çetinalp'in, UEY ile babasının buluşmak için bayram harçlığı alma parasıyla evden ayrılmak, Çetinalp'in annesine en oğlu saat 15.45'te merak etmemesi için mesaj atıp yaklaşık 1,5 saat sonra ölü bulunduğu ortaya çıktı.

  • Ege Postası
  • 17.06.2024 - 16:43
  • Güncelleme: 18.06.2024 - 01:40

Olay, 15 Haziran akşam saatlerinde Karabağlar ilçesi Arap Hasan Mahallesi'ndeki evde meydana geldi. İddiaya göre, Şerif Remzi Ortaokulu'ndan mezun olan Hacer Çağla Çetinalp ile eski erkek arkadaşı UEY, Çetinalp'in polis memuru babası İ.U.Ç.'nin evinde buluştu. İkili arasında kıskançlık nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma sırasında UEY, Çetinalp'i 30 yerinden bıçakladı. Vücudun çeşitli yerlerine bıçak darbeleri alan Çetinalp, kanlar içinde yere yığıldı. Bu sırada dışarıda akşam dönen Çetinalp'in polis memuru babası İ.U.Ç., evde kızının cansız bedeniyle karşılaştı. İ.U.Ç., durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontrolde Çetinalp'in hayatını kaybettiği belirlendi. Çetinalp'in cenazesi, savcı tarafından yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili şüpheli UEY ile Çetinalp'in babası İ.U.Ç. gözaltına alındı. UEY, Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Emniyetteki günün ardından dün adliyeye sevk edilen cinayet şüphelisi UEY tutuklandı. Çetinalp'in babası İ.U.Ç. serbest bırakıldı.

BARIŞMAYI REDDETMİŞ

UEY ifadesinde, eski kız arkadaşı ile barışmak için bir araya gelip ancak Çetinalp'in barışmayı reddettiğini ve kendisini aldattığını için ortaya çıkan tartışmada cinayeti itiraf etti. Olayın ardından Çetinalp'in telefonunu ve olayda kullandığı bıçağı kullanarak evden özgürlüğünü söyleyen UEY, cep telefonunu sokaktaki bir çöp arabası atıp, bıçağı da eve getirdiğini belirtti.

Çetinalp'in babası İ.U.Ç. ise ifadesinde, UEY'nin kendisine kızdığını çok potansiyelli ve konuşup, barışmak istediğini söylemesi üzerine evde buluşmalarına izin verebileceğini söyledi. Baba İ.U.Ç., UEY ile kızı Çetinalp'in konuşması için evden ayrılmalarını geri ederken, kızının cesediyle karşılaştığını anlattı.

ANNESİNE MESAJ ATMIŞ

Hacer Çağla Çetinalp'in, cenazesi otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edildi. Annesi Kadriye Kaya ile yaşayan Çetinalp'in evinde giderken babaannesinin kendisi için bıraktığı bayram harçlığını alma bahanesiyle evden kaldığı belirtildi. İ.U.Ç.'nin, evde buluşturduğu kızı ile UEY'nin bir süre yanında, daha sonra konuşabilmeleri için şekillendirildiği ifade edildi. Çetinalp'in annesi Kaya'ya en son saat 15.45'te merak etmemesi için mesaj atıldı daha sonra kızına ulaşamayan Kaya'nın eski eşi İ.U.Ç.'ye haber verildiği kaydedildi. Dışarıdan eve dönen baba İ.U.Ç.'nin saat 19.30 sıralarında kızının cesedinin bulunduğu yerde Kaya'yı aradığı belirtildi. Çetinalp'in 2 yıldır görüştüğü UEY'nin olumsuz durumları sergilendi, bu durumdan etkilenen Çetinalp'in psikolojik desteği sağlandı ve annesi Kaya'nın kızının UEY ile görüşmesinin yasaklandığı ifade edildi. 

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Tartıştığı eski erkek arkadaşı U.E.Y. (15) tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen Hacer Çağla Çetinalp'in (15) cenazesi, adli tıp kurumundan teslim alındıktan sonra Gümüşpala Merkez Camii'ne getirildi. Cenazeye Hacer Çağla Çetinalp'in annesi Kadriye Kaya, babası İbrahim Uğur Çetinalp, akrabaları ve vatandaşları katıldı. İkindi vakti kılınan namazın ardından Çetinalp, Doğançay Mezarlığı'nda toprağa verildi. (DHA)

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.