Dolar 34,2714
%0.09
Euro 37,6573
%0.15
Altın 2.910,320
%0.02
Bist-100 9.121,00
%0.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
4 tonluk jeepi diliyle çekerek yeni bir rekor kırdı

4 tonluk jeepi diliyle çekerek yeni bir rekor kırdı

Kayseri’de daha önce çeşitli şekillerde rekor kıran ve ‘Anadolu Herkülü’ olarak adlandırılan 37 yaşındaki Zafer Pezük, bu kez 4 tonluk jeepi dili ile çekerek yeni bir rekora imza attı.     Oto Galericiler Sitesi'ndeki...

  • Ege Postası
  • 30.06.2013 - 18:00
Kayseri’de daha önce çeşitli şekillerde rekor kıran ve ‘Anadolu Herkülü’ olarak adlandırılan 37 yaşındaki Zafer Pezük, bu kez 4 tonluk jeepi dili ile çekerek yeni bir rekora imza attı.

    Oto Galericiler Sitesi'ndeki gösteride, kısa süre ısınma hareketleri yapan PVC doğrama işçisi Zafer Pezük, ‘Beni siz delirttiniz’ yazısı bulunan tişörtünü giydi. Paraşütlerde kullanılan ipleri çekime göre ayarladı. Diline bağladığı iple nasıl çekeceğini gösterdi.

    Aracın ön tarafından 2 ayrı bölgeye ipi bağladı. Ayağının 40 dereceyi bulan hava sıcaklığında yanmaması için asfaltı hortumlu su ile yıkattı. Daha sonra 4 tonluk jeepi sitede bulunan meraklıların gözü önünde dili ile çekmek için tüm gücünü kullandı. Paraşüt ipi dilini kesti. Ancak arabayı yerinden oynattığı için rekorunu kırmak için biraz bekledi. Ardından yeni bir deneme ile jeepi diline bağladığı iple 3 metre çekerek yeni bir rekorun sahibi oldu. Gösteriyi izleyen galeri esnafı ve vatandaşlar Pezük'ü alkışladı.

    Aracı çekerken biraz zorlandığını belirten Pezük, ''Zorlanmama rağmen 4 tonluk jeepi dilimle çektim. Bunu başardığım için çok mutluyum. Yeni hedefim 60 tonluk askeri bir tankı çekmek. Daha önce tramvay, kamyon ve uçak gibi araçlar çekerek rekor kırmıştım. Yakın zamanda da bunu deneyeceğim, çalışmalarım devam ediyor. Bu iş sporla, azimle, uğraşmakla oluyor. Bu bir zevk anlatılmaz.'' diye konuştu.

    Pezük, daha önce de 90 tonluk tramvay, uçak, otobüs, 8 otomobil ve jeepi parmakları, omuzları, saçı, kaşları ile çekmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.