Dolar 34,2461
%0.02
Euro 37,6233
%-0.02
Altın 2.915,690
%-0.2
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
5. Bilim-Kültür-Sanat ve Spor Günleri başladı

5. Bilim-Kültür-Sanat ve Spor Günleri başladı

Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi ve Tuzla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5. Bilim-Kültür-Sanat ve Spor Günleri, Çağrıbey İlköğretim Okulu önünden kortej yürüyüşü ile başladı. Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 14:32
Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi ve Tuzla Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5. Bilim-Kültür-Sanat ve Spor Günleri, Çağrıbey İlköğretim Okulu önünden kortej yürüyüşü ile başladı. Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Yekrek, Hakim Kemal Gündüz, Cumhuriyet Savcısı Ahmet Gökçınar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve sporcuların katılımı ile gerçekleşen kortej yürüyüşü, Tuzla sahilinde tamamlandı.

Törende açılış konuşmasını Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Nazmi Yekrek yaptı. Yekrek, "Münferit olarak okul ve kurumlarda bulunan bütün etkinlikleri bir organizasyon çerçevesinde bir araya getirip, eğitimdeki güzel örnekleri geniş kitlelerle paylaşıyoruz. 2009’da başlayıp bugün geldiğimiz noktada amacın gerçekleştiğini görüyoruz." dedi.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, organizasyonu 2 açıdan değerlendirdi. Organizasyon yapısının ilçedeki birlik ve beraberliği yansıttığını belirten Yazıcı, "Kaymakamlığımız, belediyemiz, milli eğitim müdürlüğümüz ve sivil toplum örgütlerinin hep birlikte bu organizasyonu yapması, ilçemizin birlik ve beraberliğinin en güzel örneğini sergilemesi açısından çok önem arz ediyor." diye konuştu. Organizasyonun hem diğer ilçelere örnek oluşturduğunu hem de Tuzla’da genç nesillerin yetişmesinde misyon üstlendiğini belirten Yazıcı, hedefin her kesime ulaşmak olduğunu söyledi. Başkan Yazıcı, "Tuzla’da 5.si düzenlenirken bazı ilçelerde de bu tür organizasyonların yapılacağını görmek, hedefine varmış bir organizasyonu ortaya koyuyor. Bu organizasyon, alınan sonuçlar açısından da ilçemize çok önemli katkılar sunmuştur. Biz burada kültürün de, sanatın da, sporun da, bilimin de sevdirilmesi ve onun yaygınlaştırılmasını (okullarımızla başlayarak, bütün sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliğiyle geliştirerek) halkımızın bütününe ulaştırdık." şeklinde konuştu.

Tuzla Kaymakamı Mümin Heybet de etkinliklerin gençlerin geleceğe hazırlanmasında kalıcı kazanımları olduğunu vurguladı. Heybet, "Mayıs ayı, eğitim öğretim açısından bir tür hasat ayıdır. Eğitim-öğretim yılının sonuna gelindiği günlerde tüm okullar okul içi ve okul dışı etkinlikleriyle adeta görücüye çıkıyorlar. Bütün hünerlerini, marifetlerini başta ebeveynleri olmak üzere kamuoyuna sunuyorlar. Bu geleneksel yöntemin okul ölçeğinden ilçe örneğine çıkması, bunun bir kültür sanat takvimine dönüştürülmesinde 5 yılı geride bıraktık." yorumunu yaptı.

Konuşmaların ardından, etkinlikler kapsamında düzenlenen Bilim Çadırı’nın açılışı gerçekleştirildi. Tuzla’daki okullarda öğrenciler tarafından hazırlanan iğne deliği kamera, bariyer kontrol modülü, sahibine dönen teneke, eko okul projesi, silmatik, kemer köprü, çay suyu ile musluk suyunun kapışması, ışıklı kurutmalı çamaşır askısı, ekonomik yol aydınlatma sistemi, uzun ömürlü çiçekler, gizli bebek koltuğu, çevreci masa ve akıllı banyo gibi projeler, ilçe protokolü tarafından ilgiyle incelendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.