Dolar 34,2750
%0.1
Euro 37,6855
%0.23
Altın 2.915,520
%0.2
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
5. Geleneksel Spor Oyunları'nda ödüller sahiplerini buldu

5. Geleneksel Spor Oyunları'nda ödüller sahiplerini buldu

Ümraniye Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği ‘Ümraniye Belediyesi Geleneksel 5. Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu. Törende Bosna-Hersek olimpiyat şampiyonu Paralimpik takımı da gösteri maçı...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 10:25
Ümraniye Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği ‘Ümraniye Belediyesi Geleneksel 5. Spor Oyunları’nda ödüller sahiplerini buldu. Törende Bosna-Hersek olimpiyat şampiyonu Paralimpik takımı da gösteri maçı yaptı.

Ümraniye Belediyesi tarafından, her yıl Ocak ve Mayıs ayları arasında gerçekleştirilen Ümraniye Belediyesi Geleneksel 5. Spor Oyunları, Ümraniye’deki okullar arasında, futbol, voleybol, basketbol, hentbol, masa tenisi, halk oyunları, taekwando, karate, güreş, atletizm, badminton, satranç olmak üzere toplam 13 dalda gerçekleştirildi. 15 lise ve 60 ilköğretim okulundan toplam 7 bin sporcunun mücadele ettiği müsabakaların ödül töreni Haldun Alagaş Spor Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Törene Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran, İstanbul İl Gençlik ve Spor Müdür Vekili Zeki Kıran, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Gül, Ümraniye İlçe Emniyet Müdür Yardımcısı Volkan Özeren, Ümraniye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Muhammed Kılıç, belediye başkan yardımcıları, belediye birim müdürleri, öğrenciler ve semt sakinleri katıldı.

Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadettin Gül, “Ümraniye’nin hem akademik başarıda hem de spor alanında İstanbul’un en başarılı ilçelerinden biri olacağına inanıyorum. Her türlü imkanı sağlayarak bize destek çıkan başta Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve ekibine teşekkür ediyorum. Eğitimin kalitesi için fiziki şartların yanında akademik eğitim de gerekiyor. Akademik eğitimin yanında spor başarısı da gerekiyor. İşte bunun için öğretmenlerimiz her türlü imkanı seferber ederek, sizleri bu vatan için geleceğe daha iyi hazırlanmanız için çaba sarf ediyorlar. Sizlerin bu çabayı boşa çıkarmayacağınızı, büyük başarılara imza atacağınıza inanıyorum.” diye konuştu.

İstanbul İl Gençlik ve Spor Müdür Vekili Zeki Kıran, “Bizler Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak her zaman Ümraniye Belediyesi ile ve İstanbul’un bütün belediyeleri ile iç içe olduk. Onlardan çok destek gördük. Bakanlığımız yeni kuruldu. Görünen şu ki Ümraniye Belediyesi, her alanda olduğu gibi spor alanında da İstanbul’un lokomotifi olmuş. Bu kadar genci bir arada bulundurmak, spor yaptırmak gerçekten çok önemli bir başarıdır. Ben bu anlamda çalışmalarından dolayı Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek Paralimpik Voleybol takımının başarısına değinen Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Öztürk Oran da “Bosna Hersek’ten gelen sporcu kardeşlerimiz bize bir şey öğretti. Spor engel tanımıyor. Onları tebrik ediyorum. Muhtelif zamanlarda bu sporları çeşitli alanlarda yaptınız bugün burada başarılı olanlara ödüller verilecek. Ama başarısız olanlarda spora katkı yaptıkları için, bu spora dahil oldukları için onlarında kendilerini tebrik etmesini istiyorum. “ dedi.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ise “Ümraniye’yi bir yerlerden bir yerlere getirmeye çalışıyoruz. Ciddi mesafeler aldık ama daha alacağımız çok mesafe var. Ümraniye Belediyesi’ni sadece belediye hizmetleri veren kurum olmaktan çıkardık. Ümraniye halkına hizmet eden bütün kurum ve kuruluşlara sağlık ocakları, okullar, camiler yapan ve okulları, camileri tamir eden, Ümraniye’deki tüm kamu hizmetlerinin sağlıklı olması adına kurumlara destek vererek Ümraniye’yi yukarıya çıkarmanın mücadelesini veriyoruz. “ şeklinde konuştu.
Geleneksel 5. Spor Oyunları’nda Bosna-Hersek’den Ümraniye’ye gelen Dünya Şampiyonu Paralimpik Voleybol Takımı bir gösteri maçı yaptı. Bosna’lı gazilerden oluşan 20 kişilik takımın gösteri maçının ardından çeşitli kategorilerde dereceye giren öğrencilere ise kupa ve madalyaları takdim edildi.



Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.