Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
58 yaşında yeniden öğrenci sıralarına oturdu: Sınıfta başkan var!

58 yaşında yeniden öğrenci sıralarına oturdu: Sınıfta başkan var!

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 58 yaşında öğrenciliğe döndü, Gediz Üniversitesi Kentsel Yenileme Yüksek Lisans Programı'nda eğitime başladı. 58 yaşında yeniden öğrenci sıralarına oturdu

  • Ege Postası
  • 24.10.2015 - 11:44
İZMİR - Gediz Üniversitesi'nin 8 bine yakın öğrencisinden biri de Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş oldu. Kentsel Yenileme Yüksek Lisans Programı'nda eğitime başlayan Pekdaş, 58 yaşında yeniden öğrenci sıralarına oturdu.

İzmir Barosu'nun da eski başkanı olan Pekdaş, yoğun ve yorucu mesaisine rağmen derslerini aksatmadı. Pekdaş, “Sürekli öğrenmemiz şart, çünkü hayat değişiyor, dünya değişiyor, bildiklerimiz eskiyor. 'Okuldan mezun ol, defteri ve kitabı kapat' diyebilmek artık mümkün değil. Asıl üniversiteyi bitirdikten sonra daha çok okuyup öğrenmeliyiz. Bu da yeniden üniversiteye dönüp lisansüstü programlara kaydolmakla oluyor" dedi.



Sema Pekdaş, bir belediye başkanı olarak üzerinde büyük bir sorumluluk bulunduğunu, bu nedenle kentsel yenileme alanında yüksek lisans öğrenimi görmeyi özellikle tercih ettiğini de dile getirdi, “Kenti yeniden yorumlamak için arkadaşlarımla beraber çalışıyoruz, yeni hedefler üzerinde duruyoruz. Konak, İzmir'in merkezinde, kent kimliğinin hayat bulduğu bir yer. İzmir açısından yeniden ortaya çıkarılması, kentsel yenilemenin İzmir ruhu ve kimliği korunarak yapılması, sahip olduğumuz değerlerin yarınlara aktarılması gerekiyor. Aldığım eğitim bu açıdan çok önemli. Umarım hukukçu kimliğime burada öğrendiklerimi de ekleyip Konak'a faydalı işler yapabilirim" dedi. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.