Dolar 34,2688
%0.08
Euro 37,6567
%0.07
Altın 2.915,450
%-0.21
Bist-100 9.032,00
%-0.85

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
8. Cumhurbaşkanı Özal, vefatının 20. yılında Konya’da anılacak

8. Cumhurbaşkanı Özal, vefatının 20. yılında Konya’da anılacak

12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından yapılan ilk serbest genel seçimde milletin teveccühüyle başbakan, 1989 yılında 8. Cumhurbaşkanı seçilen Turgut Özal, vefatının 20. yılında Konya’da anılacak. Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği...

  • Ege Postası
  • 19.04.2013 - 16:02
12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından yapılan ilk serbest genel seçimde milletin teveccühüyle başbakan, 1989 yılında 8. Cumhurbaşkanı seçilen Turgut Özal, vefatının 20. yılında Konya’da anılacak.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği önclüğünde Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk-Necmeddin Erbakan-Mevlana-KTD Karatay üniversiteleri, Konya Ticaret Odası, Konya Ticaret Borsası, Konya Sanayi Odası, MÜSİAD, AKTİSAD ve ASKON’un katkılarıyla hazırlanan Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı ‘anma programı’ iki gün sürecek. Anma programının ilk gününde (20 Nisan Cumartesi) Mevlana Üniversitesi’nde panel yapılacak. Merhum Turgut Ozal başkanlığında kurulan Anavatan Partisi hükümetlerinde görev yapmış eski bakanlar Mahmut Oltan Sungurlu, Mehmet Keçeciler, Hüsnü Doğan ile PTT eski Genel Müdürü Emin Başer ile Prof. Dr. Bahattin Adam’ın konuşmacı olarak katılacağı panelde Turgut Ozal’ın kişiliği, karakteri, yaptıkları, yapmak isteyip de yapamadıkları hatıralar eşliğinde ele alınacak.
Türkiye’nin 1983 sonrasına yön veren icraatlara imza atan merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı anma programı ikinci günü (21 Nisan Pazar) Konya merkez Hacıveyiszade Camii’nde okunacak mevlid-i şerif ile tamamlanacak. Pazar günü saat 11.30’da başlayacak Mevlid-i Şerif programı, merhum için okunan hatm-i şeriflerin duasının yapılmasının ardından kılınacak öğle namazıyla sona erecek.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ı anma programının önceki yıllarda yapılan programlardan farklı olmasını istediklerini belirten Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel, “Konyalı vatandaşlarımızın merhum Özal’ın vefatının 20. yılında şehirlerinde yapılacak anma programına büyük ilgi göstereceklerini ve Konya’daki programın bugüne kadar yapılan programların en kalabalığı olacağını ümid ediyoruz. Bütün Konyalı vatandaşlarımızdan 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’a vefalarını gösterme adına hem panele hem de mevlid-i şerife katılımını bekliyoruz.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.