Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
8 general havalimanında yakalandı

8 general havalimanında yakalandı

Darbe girişiminin başarılı olması halinde oluşturulacak Sıkıyönetim Komutanlıklarının başına atacak olan 8 general dün akşam saatlerinde Sabiha Gökçen Havalimanı'nda gözaltına alındı.

  • Ege Postası
  • 17.07.2016 - 10:39

Sıkıyönetim Komutanlıkları'na atanacak 8 generalin tümünün Hava Kuvvetleri'ne mensup olması ise dikkat çekiciydi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi davalarda Deniz Kuvvetleri ile birlikte en çok personelin tutuklandığı ve tasfiye edildiği kuvvet olarak öne çıkmıştı.

2 albay Yunanistan'a kaçmak isterken yakalandı

8 HAVACI GENERAL YAKALANDI

Başarısız darbe girişimin ayrıntıları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Hürriyet'in edindiği bilgilere göre darbenin başarılı olması halinde Sıkıyönetim Komutanlıkarı oluşturulacaktı. Bu komutanlıkların başına da Hava Kuvvetleri Komutanlıkları'nda görevli generaller atanacaktı. Bu generaller ise şunlardı. Tuğgeneral İrfan Can, Tümgeneral İmdat Bahri Biber, Tümgeneral Fethi Alpay, Tümgeneral Haluk Sahar, Tümgeneral Mehmet Özlü, Tuğgeneral Ahmet Biçer, Tümgeneral Şaban Umut, Tümgeneral Serdar Gülbaş.

İşte bu 8 havacı general dün akşam saatlerinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda İstanbul polisinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan 8 general İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

General, arka kapıdan kaçmak istedi ama olmadı

Türk Silahlı Kuvvetlerine mensup bir grubun darbe girişiminin önlenmesinin ardından başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında yakalama kararı çıkartılan 3. Kolordu Komutanı Orgenaral Erdal Öztürk, Bursa’nın İnegöl ilçesinde köfte yerken yakalanırken, polisleri fark eden generalin arka kapıdan kaçmaya teşebbüs ettiği, ancak karşısında polisleri görünce geri döndüğü belirtildi.

Dün akşam bir grup askerin yaptığı darbe girişiminin ardından hakkında yakalama kararı çıkartılan 3. Ordu Komutanı Orgenaral Erdal Öztürk’a ait 06 FB 3773 plakalı özel otomobil takibe alındı. Ankara’dan Bursa istikametine seyir halinde olan özel otomobilin İnegöl’e giriş yaptığı tespit edildi. İnegöl’de bir köftecinin önünde duran özel otomobilden inen 3. Ordu Komutanı Orgenaral Erdal Öztürk, eşi ile birlikte öğle yemeği için köfteciye girdi.

Yemek yediği sırada sivil polisleri fark eden Orgenaral Erdal Öztürk, eşi ile konuştuktan sonra masadan kalkarak arka kapıya yöneldi. Bu sırada arka tarafta bulunan polisleri görünce yeniden masasına oturdu.

Orgenaral Erdal Öztürk ve eşi yemek yedikten sonra kalkmak üzere iken, İnegöl Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ve beraberindeki polis ekipleri tarafından oldukça nazik bir şekilde alınarak polis aracına bindirildi. Orgeneral Öztürk, gözaltına alındıktan sonra polis eşliğinde İstanbul'a götürüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.