Dolar 34,2753
%0.1
Euro 37,6484
%0.05
Altın 2.919,010
%-0.09
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
8. kattan düştü ama sapasağlam!

8. kattan düştü ama sapasağlam!

Kedilerin 9 canı vardır sözünün doğruluğu bir kez daha kanıtlandı. İzmir’in Bayraklı ilçesinde 8. kattan düşen viviza isimli dişi kedi ölümün kıyısından döndü. Veteriner Hekim Mehmet Kuşoğlu, “Bu durumun bilimsel açıklaması elbette var. Kediler olaydaki gibi bir yükseklikten düştüğü zaman pozisyon alıyorlar, bu da paraşüt etkisi yapıyor. Eğer 2 ya da 3. kattan düşseydi yaşaması mümkün olmayabilirdi” dedi.

  • Ege Postası
  • 05.02.2014 - 13:57
ONUR ÇAKIR (HABERE MERKEZİ) – İzmir’in Bayraklı İlçesi Postacılar Mahallesi’nde oturan Nükhet Alkan’ın 1.5 yaşındaki kedisi viviza isimli kedisi, 10 katlı apartmanın 8. katından yere düştü, ölmedi. Evde temizlik yaptığı sırada kedisinin kendisinden habersiz balkona çıktığını anlatan Alkan, “Evde temizlik yapıyordum. Evi havalandırmak için camları açtım. Kedimiz camdan balkona atlamış. Tabi ben bunu fark etmedim. Temizlik yaptıktan sonra camı kapattım. Kedimiz de aynı yoldan evin içine girmek istemiş. Ancak cam kapalı olduğu için çarpıp 8. kattan aşağı düştü. Ben durumu fark edince hemen apartmanın önüne koştum. O anda bir sürü şey düşündüm. Kötü bir manzara bekliyordum. Çok şükür sapasağlam duruyordu. Hemen veterinere götürdüm. Veteriner, İç kanamadan şüphelendi ama çıkmadı. Sadece sol arka ayağında bir yaralanma olmuş” dedi.

9 CANLI KEDİ!
Alkan, kediler için “9 canlı” sözünün doğru olduğuna bu olayla birlikte inandığını belirterek, “Gerçekten mucize! Kediler için ‘9 canları var’ derler. Gerçekten de öyleymiş” dedi.

PARAŞÜT ETKİSİ
Bor-Vet Veteriner Kliniği’nden Mehmet Kuşoğlu, “Kediler yüksekten düştüğü sırada bacaklarını iki yana açıyor, bir anlamda pozisyon alıyorlar. Bu da paraşüt etkisi yaratıyor. Hızını yavaşlatıyor. Paraşütçü gibi iniyorlar. Yüksekten düşünce daha az hasar alıyorlar. Eğer kedimiz 2 ya da 3. kattan düşseydi başına daha kötü bir şey gelebilirdi” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.