Dolar 34,2737
%0.07
Euro 37,4192
%0.07
Altın 2.919,600
%0.07
Bist-100 8.699,00
%-1.99

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
AB Adalet Divanı, ‘unutulma hakkı’na ilişkin davada Google’a hak verdi

AB Adalet Divanı, ‘unutulma hakkı’na ilişkin davada Google’a hak verdi

Avrupa Birliği Adalet Divanı, bir İspanyol vatandaşının arama motoru Google’a karşı açtığı internette ‘unutulma hakkı’na ilişkin davada, internet devi lehinde görüş bildirdi.Divan’ın kanun sözcüsü Niilo Jääskinen, hazırladığı...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 13:31
Avrupa Birliği Adalet Divanı, bir İspanyol vatandaşının arama motoru Google’a karşı açtığı internette ‘unutulma hakkı’na ilişkin davada, internet devi lehinde görüş bildirdi.

Divan’ın kanun sözcüsü Niilo Jääskinen, hazırladığı raporda, arama motorunun bir kullanıcının talebi doğrultusunda başkalarının ürettiği içeriği silmek zorunda olmadığını belirtti.

Mario Costeja González (58) adlı bir İspanyol vatandaşı, yıllar önce Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borcu yüzünden verilen ilanın halen Google’da yer aldığını ve ismini arattığı zaman “borçlu ve evli” gösterdiği gerekçesiyle dava açmıştı.

Kanun sözcüsü Jääskinen’in Google lehindeki görüşünün bağlayıcılığı olmasa bile AB Adalet Divanı’ndaki hakimlerin, davaların yüzde 80’inde bu tavsiyeler doğrultusunda karar verdiği ifade ediliyor.

“TANRI’YA KARŞI SAVAŞMAK GİBİ BİR ŞEY”

İspanyol basını, Google’a meydan okuyan Mario Costeja’nın Calut’a karşı savaşan Davut gibi olmaya çalıştığını belirtiyor.

El Pais gazetesi’ne konuşan Mario Costeja González, “Benim için bir sürpriz olmadı. Bunu bekliyordum. Google’a karşı savaşmak, Tanrı’ya karşı gitmek gibi bir şey.” dedi.

Az ihtimal de olsa Aralık ayındaki nihai kararı beklemek gerektiğini kaydeden Mario Costeja, “Ben mücadelemi sürdüreceğim. Ya beni bitirirler ya da ben devam ederim, çünkü haklı olduğuma inanıyorum. Bu bana yüklü masrafı beraberinde getiriyor ancak arkadan gelenler ve neyin ne olduğundan haberi olmayanlar için savaşı sürdüreceğim. Son günlerde Facebook, Google ve diğerlerinin ABD gizli servisleriyle olan bağları ortaya çıktı. Biz büyük internet şirketlerinin elindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.