Dolar 34,0710
%0.28
Euro 37,7132
%0.11
Altın 2.733,480
%0.19
Bist-100 9.775,00
%0.03

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD, Suriye hava yollarını ve 4 bakanlığı kara listeye aldı

ABD, Suriye hava yollarını ve 4 bakanlığı kara listeye aldı

ABD yönetimi, Suriye yönetimine yönelik ek yaptırım kararı aldı. ABD Maliye Bakanlığı, Suriye'nin 4 bakanına, 1 hava yolu şirketine ve bir televizyon kanalına yönelik yaptırım uygulamayı kararlaştırdığını duyurdu.ABD Maliye Bakanlığı...

  • Ege Postası
  • 17.05.2013 - 14:27
ABD yönetimi, Suriye yönetimine yönelik ek yaptırım kararı aldı. ABD Maliye Bakanlığı, Suriye'nin 4 bakanına, 1 hava yolu şirketine ve bir televizyon kanalına yönelik yaptırım uygulamayı kararlaştırdığını duyurdu.

ABD Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Suriye'nin savunma, sağlık, sanayi ve adalet bakanlıklarının kara listeye alındığı bildirildi. Yaptırım listesinde ayrıca Suriye Arap Hava Yolları şirketinin ve El Dünya adlı televizyon kanalının olduğu kaydedildi. ABD Maliye Bakanlığı, söz konusu kurumların varlıklarının dondurulduğunu, ABD vatandaşlarının onlarla ticaret yapmasının yasaklandığını açıkladı.

ABD yönetimi, söz konusu bakanlıkların Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e muhalifleri şiddetle bastırmaya yönelik destek olduklarını belirtti. Savunma Bakanı Fahd Casim el Feric'in hava saldırıları ve infazlardan sorumlu olduğu ifade edildi.

ABD yönetiminin Esed yönetimine yönelik aldığı yeni yaptırım kararı, Nusra Cephesi komutanı Muhammed Colani'yi terörist olarak nitelendirmesi ile aynı zamana denk geldi.





Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.