Dolar 34,2750
%0.1
Euro 37,6855
%0.23
Altın 2.915,520
%0.2
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD: 'YPG'ye silah temin etmiyoruz'

ABD: 'YPG'ye silah temin etmiyoruz'

ABD, YPG'ye silah temin etmediğini bildirdi.

  • Ege Postası
  • 20.02.2016 - 12:22
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, günlük basın toplantısında ülkesinin YPG'ye hiçbir silah temin etmediğini söyledi.

Toner, YPG'nin Amerikan silahlarını PKK'ya ilettiği iddialarını doğrulayacak somut bir kanıt göremediklerini de belirtti.


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, PKK ve YPG ile ilgili politikalarında değişiklik olmadığını belirterek, "PKK’yı yabancı bir terör örgütü olarak görüyoruz. YPG’yi farklı görüyoruz" dedi.

Toner, "YGP’ye güveniyor musunuz" sorusu üzerine, "YPG, Suriye'nin kuzeyinde savaşan ve IŞİD'i gerileten geniş bir grubun parçası olarak sahada çok etkili bir ortak. Ayrıca değerlendirmelerimizde, DAEŞ ile mücadeleden başka bir şey yapma eğiliminde olduklarını görmedik" dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "YGP’ye güveniyor musunuz" şeklindeki ısrarlı soruların devam etmesi üzerine ise "Aksi ispatlanana kadar, evet" yanıtını verdi.

Türkiye'nin tutumunu anladıklarını vurgulayan Toner, "Türk yetkililerle endişeleri hakkında sürekli görüşüyoruz" ifadesini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.