Dolar 33,9863
%0.27
Euro 37,8370
%0.63
Altın 2.820,570
%0.39
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD duyurdu: Suriye'deki DEAŞ liderlerinden biri öldürüldü

ABD duyurdu: Suriye'deki DEAŞ liderlerinden biri öldürüldü

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'deki 5 liderinden birinin hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

  • Ege Postası
  • 12.07.2022 - 19:43

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM, terör örgütü DEAŞ liderlerinden Mahir El Agal'ın Suriye'de düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü duyurdu.

CENTCOM açıklamasında, terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'deki 5 liderinden biri olan Mahir El Agal'ın Suriye'nin kuzeybatısında düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı.

Agal'ın yanındaki üst düzey bir DEAŞ yetkilisinin de ağır şekilde yaralandığı belirtildi.

Agal'ın Irak ve Suriye dışındaki örgüt bağlantılarından sorumlu olduğunun belirtildiği açıklamada, "Operasyonun başarılı şekilde yürütülmesini sağlamak için geniş çaplı bir planlama yapıldı. İlk incelemelere göre sivil can kaybı yaşanmadı." denildi.

CENTCOM sözcüsü Joe Buccino, "Bu saldırı, CENTCOM'un bölgeye olan sarsılmaz bağlılığını ve DEAŞ'ın kalıcı yenilgisini teyit ediyor. DEAŞ, ABD ve bölgedeki ortakları için bir tehdit oluşturmaya devam ediyor. CENTCOM bölgedeki yeterli ve sürdürülebilir varlığını sürdürüyor ve bölgesel güvenliğe yönelik tehditlere karşı koymaya devam edecek." dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.