Dolar 32,6104
%0.29
Euro 35,1209
%0.42
Altın 2.445,180
%0.39
Bist-100 10.446,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ABD'li komutan: Menbiç'ten çekilmeyeceğiz

ABD'li komutan: Menbiç'ten çekilmeyeceğiz

ABD'li general Joseph Votel, ABD'nin Menbiç'ten ayrılmayı düşünmediğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin terör örgütüyle bağının derhal kopması gerektiğini ve Menbiç'ten çekilmeleri gerektiğini ifade etmişti.

  • Ege Postası
  • 29.01.2018 - 12:21

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel,  CNN International'a yaptığı açıklamada Menbiç'ten ayrılmayı düşünmediklerini açıkladı.

ABD, Fırat Nehri'nin batısındaki bulunan Menbiç'te YPG'li teröristlerle işbirliği yapıyor ve silah veriyor. Türkiye sınırına 40 kilometre uzaklıkta bulunan Menbiç 2016 yılında DEAŞ'tan temizlenme bahanesiyle terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin kontrolüne geçirilmişti.

ABD, Türkiye'nin tüm karşı çıkmalarına rağmen YPG'ye TIR'larla silah yardımlarında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrin'den sonra Menbiç'i bize söz verildiği şekilde teröristlerden arındıracağız, kimse bundan rahatsız olmasın. Sonra Irak sınırına kadar hiçbir terörist bırakmayana kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz" diye konuşmuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, cumartesi yaptığı açıklamada "Bir terör örgütüyle ABD'nin bağını koparması gerekiyor. Ve onlara da tamamen silahı bıraktırması gerekiyor. Kendi verdikleri silahları geri alması gerekiyor. Münbiç'ten (Menbiç) derhal çekilmeleri gerekiyor" demişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.