Dolar 34,2648
%0.07
Euro 37,6081
%-0.06
Altın 2.915,530
%-0.21
Bist-100 9.109,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ADD'de 'Çiğli' çatlağı... Başkan'dan Eşgüdüm Başkanı Gürkan'a sert tepki

ADD'de 'Çiğli' çatlağı... Başkan'dan Eşgüdüm Başkanı Gürkan'a sert tepki

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Çiğli Şubesi Başkan ve yönetim kurulu üyeleri, ADD İzmir Şubeleri Eşgüdüm Başkanı Mustafa Gürkan'ın, CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Utku Gümrükçü'nün yol kenarlarına astırdığı Atatürk afişlerinin Çiğli Belediyesi tarafından toplatılması sonrası yaptığı açıklamaya tepki gösterdi. Söz konusu afişlerin kaymakamlığa yapılan bir şikayetin ardından Çiğli Kaymakamlığı'nın Çiğli Belediyesi'ne yaptığı bildirim nedeniyle kaldırıldığının altının çizildiği açıklamada, Gürkan'ın kendilerinin bilgilerine de başvurmadığı vurgulandı.  Başkan'dan Eşgüdüm Başkanı Gürkan'a sert tepki

  • Ege Postası
  • 23.11.2018 - 10:13

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI- ADD Çiğli Şubesi Başkan ve Yönetim Kurulu üyelerinin onayıyla yazılı bir açıklama kaleme alındı. Açıklamada, üzerinde Atatürk fotoğrafı ve CHP logosu bulunan sözkonusu afişlerin Çiğli Belediyesi ekiplerince dayanaksız olarak indirildiği iddiasını gündeme taşıyan ADD Şubeleri Eşgüdüm Başkanı Mustafa Gürkan'ın gerekli araştırmayı yapmadan yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığı belirtildi. 

ÇİĞLİ'DE ATATÜRK AYIBI YAŞANMAMIŞTIR ÇÜNKÜ.. 

ADD Çiğli Şubesi tarafından yapılan açıklamada, asılan pankartların Çiğli Kaymakamlığı'na yapılan 'Atatürk kullanılıyor' ibareli bir şikayet sonunda kaymakamlığın Çiğli Belediyesi'ne yaptığı bildirim sonucu kaldırılmak zorunda kalındığı kaydedilerek, "Asılan pankartlar 'Atatürk kullanılıyor' iddiasıyla kaymakamlığa yapilan dilekçeli şikayet dogrultusunda; Çiğli kaymakamlığının Çiğli belediyesine konu ile ilgili bildirimi sonucu,Büyükşehir ve Çiğli belediyesine ait yerlerdeki izinsiz afiş ve panoların indirilmesi gerçekleşmiştir. Bu panoların Çiğli belediyesi ekipleri tarafından dayanaksız olarak indirildiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır" denildi. 

GÜRKAN'IN AÇIKLAMALARI GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR 

Çiğli'de ADD şubeleri eşgüdüm Başkanı Mustafa Gürkan'ın belirttiği gibi bir Atatürk ayıbının yaşanmadığının altının çizildiği açıklamada, Gürkan'ın yaptığı açıklamanın kişisel ve duyumlara ibaret olduğu, kendilerinin bilgilerine başvurulmadığı da vurgulandı. 

SAYIN GÜRKAN'IN AÇIKLAMALARI İZMİR ŞUBELERİNİN BİLGİSİ DIŞINDA

Yazılı açıklamada, Mustafa Gürkan'ın bilgileri dışında açıklama yapmasına tepki gösterildi ve şu ifadelerle duruma açıklık getirildi: 

"Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) İzmir şubeleri eşgüdüm Başkanı sayın Mustafa Gürkan'ın medyadaki  'Çiğli'de Atatürk ayıbı' başlığıyla yaptığı açıklaması nedeniyle aşağıdaki açıklamayı şubemiz olarak yapma zorunluluğu doğmuştur. Atatürk fotoğrafının ve CHP logosunun yer aldığı sayın Utku Gümrükçü tarafindan Çiğli'nin değişik yerlerine asılan ve üzerinde 'Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime and içerim' İfadesinin yer aldığı afiş ve panoların Çiğli belediyesi ekipleri tarafından kaldırılmasına Atatürkçü Düşünce Derneği'nden (ADD) tepki geldi ifadesi kullanılmıştır.

Şubemizce yaptığımız araştırma sonucunda; Bu doğrultuda, Atatürkçü Düşünce derneği İzmir Şubeleri eşgüdüm başkanı Sayın Mustafa Gürkan'ın medyadaki açıklamaları; hiç araştırılmadan, bilgimize müracaat edilmeden, tamamen kişisel ve duyumlara dayalı bir açıklamadan ibaret olup; gerçeği yansıtmamaktadır ve İzmir Şubelerinin bilgisi dışındadır. 
Kritik bir seçim arifesinde;Cumhuriyetimizin kurucusu MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN seçim malzemesi olarak kullanılmasını hiçbir şekilde doğru bulmuyoruz. Çiğli'de ATATÜRK ayıbı yaşanmamıştır. Kurumlar;yönetmelikler çerçevesinde görevlerini yerine getirmişlerdir. Çiğli halkı Cumhuriyet'i seviyor. Çiğli halkı Mustafa Kemal Atatürk'ü seviyor."

NE OLMUŞTU' 

CHP Çiğli Belediye Başkan Aday Adayı Utku Gümrükçü'nün, kentte yol kenarlarına astırdığı, üzerinde Atatürk fotoğrafı ile 'Andımız'dan satırların yer aldığı afiş ve pankartlar belediye ekiplerince kaldırılırken, Atatürkçü Düşünce Derneği'nden tepki gelmişti. Atatürk fotoğrafı ve CHP logosunun yer aldığı, Utku Gümrükçü tarafından Çiğli’nin değişik yerlerine asılan ve üzerinde; "Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim" ifadelerinin yer aldığı afiş ve pankartların Çiğli Belediyesi ekipleri tarafıdan kaldırılmasına anlam veremediklerini belirten ADD İzmir Şubeleri Eşgüdüm Başkanı Mustafa Gürkan "Atamızın aziz anısına saygısızlık olarak görüyor ve şiddetle kınıyorum" demişti. 

Gürkan açıklamasında, şu ifadeleri kullanmıştı: "Ülkemizde Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının gerçekleştirdiği devrimlere ve Cumhuriyet değerlerine yapılan saldırılar çok farklı boyutlara ulaştı. Bir üyemiz tarafından asılan ve üzerinde ‘Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim’ yazılı pankartların belediye ekipleri tarafından söküldüğünü üzülerek öğrendik. Bu afişleri söktüren yetkililere sesleniyorum. 'Atamızın açtığı yolda, gösterdiği hedeflere durmadan yürüyeceğime and içerim' diyen bir ADD üyesinden neden rahatsız oldunu? Bu afişlerin kaldırılmasını Atamızın aziz anısına bir saygısızlık olarak görüyor ve şiddetle kınıyorum."

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.